Французи почали розслідування щодо TikTok

Французи почали розслідування щодо TikTok

16:39,
11 Серпня 2020
1667

Французи почали розслідування щодо TikTok

16:39,
11 Серпня 2020
1667
Французи почали розслідування щодо TikTok
Французи почали розслідування щодо TikTok
Автори:
Підставою для розслідування стала скарга на соцмережу, яку отримали ще в травні.

Французьке агентство з нагляду за конфіденційністю даних (CNIL) розпочало попереднє розслідування стосовно соціальної мережі TikTok після отримання скарги. Про це повідомляє Bloomberg.

«Скарга на TikTok надійшла в травні. Зараз ми розслідуємо цю скаргу», - відповів представник CNIL на запит агентства. Однак він не повідомив, у чому полягає суть скарги.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп розпорядився заборонити соцмережу TikTok на території країни з 20 вересня, якщо до цього її не продадуть. TikTok належить китайській компанії ByteDance. У США соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою. Найвірогідніший претендент на покупку - американський IT-гігант Microsoft. 

У серпні стало відомо, що американська компанія Twitter провела попередні переговори про можливу купівлю TikTok. Результати перемовин Twitter і TikTok не повідомляються. Водночас експерти кажуть, що самостійно Twitter навряд зможе здійснити таке придбання: Microsoft з капіталізацією 1,6 трлн доларів хоче купити TikTok за 10-30 млрд, а ринкова капіталізація Twitter загалом складає близько 29 млрд доларів.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду