«Зливи» у Telegram-каналах перевірятимуть  — Рябошапка

«Зливи» у Telegram-каналах перевірятимуть — Рябошапка

11:21,
21 Листопада 2019
3986

«Зливи» у Telegram-каналах перевірятимуть — Рябошапка

11:21,
21 Листопада 2019
3986
«Зливи» у Telegram-каналах перевірятимуть  — Рябошапка
«Зливи» у Telegram-каналах перевірятимуть  — Рябошапка
Автори:
Генеральний прокурор сказав, що треба спершу пересвідчитись у аутентичності аудіо нібито розмов голови ДБР, які були оприлюднені в соцмережі.

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що кримінальне провадження має дослідити законність певних записів і так званих «зливів» у соцмережі.

Про це він сказав під час брифінгу, в якому також брав участь голова ДБР Роман Труба.

Таку інформацію він повідомив у відповідь на запитання, чи будуть у ГПУ відкривати провадження через матеріали Telegram-каналу «Трубу прорвало», де оприлюднили аудіо, на яких нібито директор ДБР координує свою роботу з головою Офісу президента, зокрема главою ОП Андрієм Богданом.

«Давайте спочатку зрозуміємо, наскільки ці аудіозаписи є аутентичними, оскільки в сучасному світі і за сучасного розвитку технологій очевидно, що скомпілювати можна все що завгодно.Наскільки я знаю, є кримінальне провадження, яке уже відкрито, і яке пов’язане з дослідженням законності проведення таких записів. Тут є декілька складових, декілька нюансів, і  вони між собою пов’язані. Їх треба буде поєднати, і тоді ми зможемо зробити висновки», — сказав пан Рябошапка.

Telegram-канал «Трубу прорвало» з’явився 19 листопада, і за кілька днів на нього підписалися вже 10 тисяч осіб. У аудіозаписах, які там оприлюднили, нібито Роман Труба узгоджує із Офісом президента провадження проти Уляни Супрун, виклик на допит Порошенка та інші питання.

Сам Роман Труба заявив, що виявив у робочому кабінеті апаратуру для прослуховування, вмонтовану у вентиляційну систему, хоча не сказав, чи справді голос на аудіо належить йому.

Нагадаємо, засновник Telegram Павло Дуров порадив видалити месенджер WhatsApp.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: РБК-Україна
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду