ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: РБК-Україна
21.11.2019 11:21
«Зливи» у Telegram-каналах перевірятимуть — Рябошапка
«Зливи» у Telegram-каналах перевірятимуть  — Рябошапка
Генеральний прокурор сказав, що треба спершу пересвідчитись у аутентичності аудіо нібито розмов голови ДБР, які були оприлюднені в соцмережі.

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що кримінальне провадження має дослідити законність певних записів і так званих «зливів» у соцмережі.

Про це він сказав під час брифінгу, в якому також брав участь голова ДБР Роман Труба.

Таку інформацію він повідомив у відповідь на запитання, чи будуть у ГПУ відкривати провадження через матеріали Telegram-каналу «Трубу прорвало», де оприлюднили аудіо, на яких нібито директор ДБР координує свою роботу з головою Офісу президента, зокрема главою ОП Андрієм Богданом.

«Давайте спочатку зрозуміємо, наскільки ці аудіозаписи є аутентичними, оскільки в сучасному світі і за сучасного розвитку технологій очевидно, що скомпілювати можна все що завгодно.Наскільки я знаю, є кримінальне провадження, яке уже відкрито, і яке пов’язане з дослідженням законності проведення таких записів. Тут є декілька складових, декілька нюансів, і  вони між собою пов’язані. Їх треба буде поєднати, і тоді ми зможемо зробити висновки», — сказав пан Рябошапка.

Telegram-канал «Трубу прорвало» з’явився 19 листопада, і за кілька днів на нього підписалися вже 10 тисяч осіб. У аудіозаписах, які там оприлюднили, нібито Роман Труба узгоджує із Офісом президента провадження проти Уляни Супрун, виклик на допит Порошенка та інші питання.

Сам Роман Труба заявив, що виявив у робочому кабінеті апаратуру для прослуховування, вмонтовану у вентиляційну систему, хоча не сказав, чи справді голос на аудіо належить йому.

Нагадаємо, засновник Telegram Павло Дуров порадив видалити месенджер WhatsApp.

ms.detector.media