Павло Дуров закликав користувачів видалити WhatsApp

Павло Дуров закликав користувачів видалити WhatsApp

10:38,
21 Листопада 2019
7314

Павло Дуров закликав користувачів видалити WhatsApp

10:38,
21 Листопада 2019
7314
Павло Дуров закликав користувачів видалити WhatsApp
Павло Дуров закликав користувачів видалити WhatsApp
Автори:
Засновник месенджера Telegram Павло Дуров порадив видалити додаток WhatsApp зі своїх пристроїв через виявлені у ньому численні вразливості у сфері безпеки.

У своєму Telegram-каналі Павло Дуров написав, що нові уразливості WhatsApp роблять відкритими персональні дані користувачів для хакерів і державних установ. Також він нагадав, що цього тижня у WhatsApp була виявлена ​​чергова вразливість.

«Все, що потрібно було зробити хакеру, це відправити вам відео, і всі ваші дані виявляться у руках зловмисника», — додає він.

«У травні я передбачив, що будуть виявляти уразливості в WhatsApp, а серйозні проблеми в області безпеки будуть слідувати одна за одною, як було раніше», пише Павло Дуров.

Вкрай малоймовірно, що будь-хто може випадково і на регулярній основі допускати серйозні помилки в сфері безпеки, які так зручно використовувати для стеження, вважає він.

На його думку, наївно вважати, що політика керівництва WhatsApp може змінитися. Він вважає, що причина виникнення таких «дірок» в безпеці в тому, що Facebook, якому належить месенджер, бере участь в програмі збору даних PRISM від Агентства нацбезпеки США. Зібрані відомості, вважає Дуров, можуть передаватися і в інші країни.

Нагадаємо, раніше ми писали, що російський суд оштрафував двох людей за неправдиві повідомлення у WhatsApp.

Фото: Manuel Blondeau/AOP.Press

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду