В Apple тестують чатбот штучного інтелекту

В Apple тестують чатбот штучного інтелекту

10:30,
20 Липня 2023
1216

В Apple тестують чатбот штучного інтелекту

10:30,
20 Липня 2023
1216
В Apple тестують чатбот штучного інтелекту
В Apple тестують чатбот штучного інтелекту
В Apple розробили власну систему штучного інтелекту Ajax.

В Apple Inc. розробляють власні інструменти штучного інтелекту, які могли б кинути виклик OpenAI Inc. , Alphabet Inc., Google та іншим, проте компанія ще не розробила чіткої стратегії випуску технології для споживачів, повідомив Bloomberg.

Виробник iPhone створив власну структуру для формування великих мовних моделей — систем на основі штучного інтелекту, таких як ChatGPT і Google Bard, вона називається Ajax. На її основі компанія також створила чатбота, який інженери умовно називають «Apple GPT».

Чатбот в якості експерименту був розроблений наприкінці минулого року невеликою командою інженерів. Співробітники Apple використовують його, щоб допомогти створити прототип продукту. Він узагальнює текст і відповідає на запитання на основі даних, за якими він навчався. Поки що будь-які його результати не можна використовувати для розробки функцій, призначених для клієнтів.

Співробітники Apple кажуть, що інструмент компанії по суті повторює Bard, ChatGPT і Bing AI і не містить жодних нових функцій чи технологій. Система доступна як вебдодаток і має спрощений дизайн, не призначений для загального використання. Тож Apple наразі не планує випускати його для споживачів, хоча активно працює над покращенням базових моделей.

Apple зосереджена на спробах подолати потенційні проблеми конфіденційності, пов’язані зі штучним інтелектом. Генеральний директор Apple Тім Кук сказав, що хоча технічний гігант додасть ШІ до більшої кількості своїх пропозицій, він зробить це на «продуманій основі». Співробітники компанії очікують, що це відбудеться наступного року.

Нагадаємо, 13 липня чатбот на основі штучного інтелекту Bard від компанії Google став доступним українською мовою.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду