За червень кількість користувачів ChatGPT зменшилася майже на 10%

За червень кількість користувачів ChatGPT зменшилася майже на 10%

12:13,
10 Липня 2023
1375

За червень кількість користувачів ChatGPT зменшилася майже на 10%

12:13,
10 Липня 2023
1375
За червень кількість користувачів ChatGPT зменшилася майже на 10%
За червень кількість користувачів ChatGPT зменшилася майже на 10%
Частина користувачів могла переорієнтовуватися на чатботи без цензури.

Після стрімкого зростання популярності наприкінці минулого року та на початку 2023-го чатбота зі штучним інтелектом ChatGPT компанії OpenAI вперше зафіксоване падіння трафіку як на персональних комп'ютерах, так і на мобільних пристроях. Згідно з даними компанії Similarweb, у червні трафік на сайті ChatGPT впав на 9,7% по всьому світу, повідомило видання Engadget.

Трекер застосунків Sensor Tower також зафіксував падіння завантажень iOS-клієнта ChatGPT наприкінці червня після піку на початку місяця.

Зменшення інтересу до ChatGPT, відрогідно, є частиною галузевої тенденції. Дані Similarweb засвідчили, що за останні місяці менше людей відвідують десктопні та мобільні вебсайти Microsoft Bing, Google Bard, у які інтегровані чатботи зі штучним інтелектом.

Наприклад, трафік пошукової системи Microsoft різко зростав у лютому–березні, коли Bing AI став доступним для публічного використання. Проте з квітня щомісячна відвідуваність сайту неухильно знижувалася, повернувшись майже до рівня, який був до того, як Microsoft інтегрувала у Bing GPT-4.

Також Similarweb повідомив, що у травні зафіксоване зменшення тривалості часу користування ChatGPT на 8,5%.

Причин такого падіння може бути кілька. Перша — сезонна. Оскільки більшість студентів пішла на літні канікули, кількість людей, які використовують ChatGPT для написання своїх робіт, об’єктивно зменшилася. Іншою причиною може бути те, що великі компанії, як Samsung, забороняють своїм співробітникам використовувати чатботи зі штучним інтелектом, щоб запобігти витоку даних.

У всьому світі посилився регулятивний тиск на розробників чатботів, таких як OpenAI і Google, зазначило видання The New York Times. Через це інструменти штучного інтелекту, такі як ChatGPT, тепер мають обмеження, які не дозволяють їм відповідати на запити, повязані з дезінформацією, шкідливими порадами, упередженими точками зору або мовою ворожнечі.

Ці обмеження можуть відштовхувати частину користувачів від ChatGPT і переорієнтовувати їхній інтерес до чатботів без цензури з відкритим кодом, які все частіше стають доступними в інтернеті.

Нагадаємо, застосунок ChatGPT з'явився в українському App Storе наприкінці травня.

Фото: Choong Deng Xiang / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду