Компанія IBM запустила платформу з ШІ-інструментами для бізнесу

Компанія IBM запустила платформу з ШІ-інструментами для бізнесу

11:43,
10 Травня 2023
1362

Компанія IBM запустила платформу з ШІ-інструментами для бізнесу

11:43,
10 Травня 2023
1362
Компанія IBM запустила платформу з ШІ-інструментами для бізнесу
Компанія IBM запустила платформу з ШІ-інструментами для бізнесу
Нова платформа штучного інтелекту та даних — перша на ринку.

Корпорація IBM запустила платформу штучного інтелекту та даних Watsonx, яка допоможе компаніям інтегрувати штучний інтелект у свій бізнес, повідомило агенство Reuters.

«Запуск нової платформи штучного інтелекту відбувся через десять років після того, як програмне забезпечення IBM під назвою Watson привернуло увагу завдяки перемозі в ігровому шоу Jeopardy.

IBM тоді заявила, що Watson може "вивчати" і обробляти людську мову. Але висока вартість Watson на той час зробила його використання складним завданням для компаній», ідеться у публікації Reuters.

За словами гендиректора IBM Арвінда Крішна, успіх чатбота ChatGPT за одну ніч привертає увагу компаній до впровадження штучного інтелекту, а IBM шукає нові ринки збуту.

Цього разу нижча вартість впровадження моделей штучного інтелекту означає, що шанси на успіх високі, додав він.

Запуск платформи Watsonx мотивований проблемами, з якими багато компаній зіштовхуються, намагаючись впроваджувати ШІ у свої бізнес-процеси, повідомило видання TechCrunch.

За підсумками опитування, проведеного IBM, 30% бізнес-лідерів назвали стримувальним чинноком упровадження ШІ-інструментів проблеми довіри та прозорості, а 42% вказали на проблеми з конфіденційністю, особливо щодо генеративного ШІ.

«ШІ може не замінити менеджерів, але менеджери, які використовують ШІ, замінять менеджерів, які цього не роблять»,  сказав комерційний директор IBM Роб Томас.

В IBM стверджують, що Watsonx  це єдина на ринку інструментальна платформа штучного інтелекту, яка пропонує цілий ряд попередньо навчених, розроблених для підприємств моделей і «економічно ефективну інфраструктуру».

За допомогою платформи клієнти отримають доступ до набору інструментів та консультаційних ресурсів, необхідних для створення власних моделей штучного інтелекту або доопрацювання та адаптації наявних моделей ШІ на основі їхніх власних даних.

Використовуючи Watsonx.ai, користувачі зможуть перевіряти і розгортати моделі, а також відстежувати їх після розгортання, консолідуючи свої різні робочі процеси, додали в компанії.

Нагадаємо, за результатами опитування представників 800 компаній, проведеного Всесвітнім економічним форумом, 26 мільйонів людей у світі можуть втратити роботу через штучний інтелект у найближчі роки.

Фото: Unsplash

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду