Apple буде досліджувати штучний інтелект разом з Google, Facebook, IBM і Microsoft

Apple буде досліджувати штучний інтелект разом з Google, Facebook, IBM і Microsoft

16:36,
31 Січня 2017
1731

Apple буде досліджувати штучний інтелект разом з Google, Facebook, IBM і Microsoft

16:36,
31 Січня 2017
1731
Apple буде досліджувати штучний інтелект разом з Google, Facebook, IBM і Microsoft
Apple буде досліджувати штучний інтелект разом з Google, Facebook, IBM і Microsoft
Автори:
До ініціативи світових технологічних гігантів з розробок у сфері штучного інтелекту приєдналась компанія Apple. Це підсилить їх спільну організацію, яка має на меті розвивати пов’язані з цим технології.

Про це пише Platforma.

Наприкінці січня об’єднання найбільших світових технологічних компаній Amazon, Google, Facebook, IBM та Microsoft поповнилось Apple. Заснована ними некомерційна організація Partnership on AI планує займатись передовими дослідженнями штучного інтелекту. Метою об’єднаних гігантів є просування технологій машинного розуму, втілення найкращих практик цієї сфери і нових можливостей для роботи.

Організація обіцяє публікувати у відкритому доступі дослідження у сфері етики, справедливості, конфіденційності, прозорості використання штучного інтелекту та співробітництві між людьми та системами штучного інтелекту.

Представники ініціативи розповідають, що робота в команді з Apple йшла вже деякий час. Однак офіційно про співпрацю технологічних гігантів вирішили розказати лише зараз. Варто зауважити, що у грудні Apple поділилася своїм дослідженням у сфері штучного інтелекту, хоча до цього такі їх дані залишалися секретними.

Крім поповнення у вигляді Apple, до організації приєдналися шість незалежних експертів. Один з принципів Partnership on AI в тому, що у складі Ради піклувальників має бути рівна кількість людей з корпорацій та самостійних представників. Вперше учасники зустрінуться 3 лютого.

Раніше повідомлялося про те, що штучний інтелект зрівнявся в тесті IQ з чотирирічними дітьми. Автори використали тест WPPSI третього видання, який застосовується для дітей віком від 2,5 до 7 років. Щоб адаптувати видання для комп'ютерної програми, вчені використовували додаткові модулі, що переводять текстові питання в набір ключових слів. 

Також нагадуємо, що штучний інтелект створив трейлер до фільму про штучний інтелект. Кінокомпанія 20th Century Fox звернулася за допомогою до розробників суперкомп'ютера IBM Watson в створенні трейлера до фантастичного трилеру «Морган». Головна героїня фільму - це робот, який виглядає, як дівчина-підліток. За сюжетом фільму, Морган нападає на одного із вчених в лабораторії. Згодом в дослідницький центр прибуває консультант з управління ризиками, яка має вирішити, наскільки небезпечною є Морган і чи залишати її живою. IBM Watson продивився фільм, а потім запропонував 10 фрагментів, які найбільше підходять для трейлера. Потім ці моменти були змонтовані фахівцями IBM.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Platforma
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду