Зеленський підписав закон про оподаткування в «Дія City»

Зеленський підписав закон про оподаткування в «Дія City»

11:20,
20 Грудня 2021
2246

Зеленський підписав закон про оподаткування в «Дія City»

11:20,
20 Грудня 2021
2246
Зеленський підписав закон про оподаткування в «Дія City»
Зеленський підписав закон про оподаткування в «Дія City»
Документ передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Дія City».

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що стимулюватиме розвиток IT-індустрії та регулюватиме спеціальні умови оподаткування резидентів «Дія City».

Відповідний закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» президент підписав 18 грудня.

Документ встановлює особливий режим оподаткування суб'єктів ІТ-індустрії, спеціальної моделі оподаткування доходів працівників цієї галузі та можливості обрання контрактної форми трудового договору при оформленні трудових відносин в ІТ-компаніях.

«Такі умови мають стимулювати діяльність компаній, що працюють у галузі інформаційних технологій, зокрема шляхом встановлення ефективного рівня податкового навантаження для сприяння детінізації розрахунків у сфері оплати праці та підвищення конкурентоспроможності вітчизняних ІТ-компаній на зовнішньому ринку», – повідомляє ОП.

Серед передбачених законом особливостей оподаткування резидентів «Дія City»: 

  • можливість сплати податку на прибуток підприємств на особливих умовах – за принципом податку на виведений капітал;
  • оподаткування податком на доходи фізичних осіб доходів спеціалістів – резидентів «Дія City» у вигляді заробітної плати, винагороди за гіг-контрактом, авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори за ставкою 5% у разі, якщо такі доходи спеціаліста не перевищують еквівалент 240 тис євро за рік;
  • сплата єдиного соціального внеску резидентом «Дія City» (якщо він відповідає встановленим вимогам) у розмірі мінімального страхового внеску на суму нарахованої зарплати або винагороди за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами.

Також документ передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Дія City».

«Впровадження положень закону забезпечить дієві стимули для активного розвитку інформаційних технологій та інновацій в Україні, збільшення інвестицій в ІТ-індустрію та створення нових робочих місць», – переконаний ОП.

15 липня 2021 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні проєкт закону № 4303 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Документ закладає основу для запровадження в Україні спеціального правового режиму для ІТ-компаній.

12 жовтня Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики затвердив податкову частину режиму «Дія City». Це спеціальний правовий режим для гравців ІТ-індустрії, зокрема, «Дія City» пропонує нові умови для працівників IT. Деякі з них – гіг-контракти замість ФОП, положення про "неконкуренцію" та мінімальна зарплата в 1200 євро.

14 грудня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні (№5376).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду