ms.detector.media
20.12.2021 11:20
Зеленський підписав закон про оподаткування в «Дія City»
Зеленський підписав закон про оподаткування в «Дія City»
Документ передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Дія City».

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що стимулюватиме розвиток IT-індустрії та регулюватиме спеціальні умови оподаткування резидентів «Дія City».

Відповідний закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» президент підписав 18 грудня.

Документ встановлює особливий режим оподаткування суб'єктів ІТ-індустрії, спеціальної моделі оподаткування доходів працівників цієї галузі та можливості обрання контрактної форми трудового договору при оформленні трудових відносин в ІТ-компаніях.

«Такі умови мають стимулювати діяльність компаній, що працюють у галузі інформаційних технологій, зокрема шляхом встановлення ефективного рівня податкового навантаження для сприяння детінізації розрахунків у сфері оплати праці та підвищення конкурентоспроможності вітчизняних ІТ-компаній на зовнішньому ринку», – повідомляє ОП.

Серед передбачених законом особливостей оподаткування резидентів «Дія City»: 

Також документ передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Дія City».

«Впровадження положень закону забезпечить дієві стимули для активного розвитку інформаційних технологій та інновацій в Україні, збільшення інвестицій в ІТ-індустрію та створення нових робочих місць», – переконаний ОП.

15 липня 2021 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні проєкт закону № 4303 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Документ закладає основу для запровадження в Україні спеціального правового режиму для ІТ-компаній.

12 жовтня Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики затвердив податкову частину режиму «Дія City». Це спеціальний правовий режим для гравців ІТ-індустрії, зокрема, «Дія City» пропонує нові умови для працівників IT. Деякі з них – гіг-контракти замість ФОП, положення про "неконкуренцію" та мінімальна зарплата в 1200 євро.

14 грудня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні (№5376).

ms.detector.media