Spotify підніме вартість деяких тарифних планів, щоб збільшити виручку

Spotify підніме вартість деяких тарифних планів, щоб збільшити виручку

10:45,
30 Жовтня 2020
1641

Spotify підніме вартість деяких тарифних планів, щоб збільшити виручку

10:45,
30 Жовтня 2020
1641
Spotify підніме вартість деяких тарифних планів, щоб збільшити виручку
Spotify підніме вартість деяких тарифних планів, щоб збільшити виручку
Автори:
Підвищення поки торкнеться в першу чергу сімейних тарифних планів.

Cпівзасновник і генеральний директор сервісу Spotify Даніель Ек анонсував подальше підвищення цін для збільшення загальної виручки. Про це пише TechCrunch.

Сервіс вже протестував зростання цін на кількох ринках, в тому числі й в Європі. Наприклад, минулого року Spotify підвищив ціни на свій сімейний план (тарифний план, за яким сервісом можуть користуватись шість осіб одночасно) приблизно на 13% на деяких скандинавських ринках.

Цього місяця зросла вартість сімейного плану в Австралії з 17,99 австралійських доларів до 18,99 австралійських доларів, або приблизно $13,69.

У компанії зазначають, що підвищення цін на сімейний план варто чекати користувачам в Бельгії, Швейцарії, Болівії, Перу, Еквадорі і Колумбії.

Раніше повідомлялось, що кількість користувачів сервісу музичного стрімінгу Spotify за рік зросла на третину - до 320 млн, при цьому кількість платних користувачів також зросла - до 144 млн. У компанії це пояснюють виходом на нові ринки, зокрема в Україні.

За цими показниками компанія випереджає своїх головних конкурентів - Apple і Amazon. Вони на сьогодні нараховують 60 млн та 55 млн користувачів відповідно.

Разом з тим видання Wall Street Journal звертає увагу, що разом зі зростанням прибутків компанії на 14% – до 2 млрд євро – компанія зазнала збитків на 101 млн євро. Видання пов’язує це тим, що Spotify намагається залучити нових користувачів знижками.

Нагадаємо, українські користувачі кілька років чекали, поки сервіс запрацює в Україні. 15 липня цього року Spotify почав працювати в Україні та ще 12 країнах Європи. Можливості шведського стрімінгового сервісу пісень та подкастів тепер доступні користувачам з України, Білорусі, Казахстану, Албанії, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Косово, Молдови, Чорногорії, Північної Македонії, Сербії, Словенії та Росії. Таким чином, географія поширення Spotify розширилася до 92 країн.

Із цінами на Spotify є цікавий нюанс. Українці обурені, чому в Росії ціна вдвічі менша – не $4,99, а $2,38 за місяць.

Продюсер Андрій Уреньов припускає, що через свої розміри російський ринок для Spotify може бути більш пріоритетним, і для них розробили спеціальний пакет. 

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду