Вікіпедія вперше за 10 років оновить дизайн сайту

Вікіпедія вперше за 10 років оновить дизайн сайту

17:18,
24 Вересня 2020
2267

Вікіпедія вперше за 10 років оновить дизайн сайту

17:18,
24 Вересня 2020
2267
Вікіпедія вперше за 10 років оновить дизайн сайту
Вікіпедія вперше за 10 років оновить дизайн сайту
Автори:
Весь зовнішній вигляд сайту Вікіпедії оновиться до кінця 2021 року.

Компанія Wikimedia, якій належить Вікіпедія, вперше за 10 років планує оновити дизайн сайту з метою залучити нових користувачів і зробити його доступнішим. Про це повідомляє The Verge.

Зміни торкнуться бічної панелі - користувачі зможуть легко згортати меню ліворуч на кожній сторінці, щоб менше відволікатися та легше фокусуватися на тексті.

Вікіпедія також вдосконалить інструмент пошуку на сайті та зменшить логотип, який буде мати компактніший вигляд. Крім того, з’явиться окрема кнопка для зміни мови.

Як відмічає Wikimedia, зміни відбуватимуться «поступово протягом тривалого періоду». Користувачі зможуть тестувати нові функції до офіційного запуску. Весь зовнішній вигляд сайту Вікіпедії оновиться до кінця 2021 року. 

Однак зміни стосуватимуться лише десктопної версії сайту. Чи отримає модернізацію мобільна версія онлайн-енциклопедії, поки не відомо.

Нагадаємо, українська Вікіпедія оновила дизайн стартової сторінки - він став більш лаконічний. Змінився стиль написання: було прибрано зайві та старі стилі. Дизайн став простішим, без зайвого пафосу, зображень прапорів, гербів і так далі. При цьому функціональність не змінилася.

Фото: Вікіпедія

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду