ms.detector.media
MediaSapiens
24.09.2020 17:18
Вікіпедія вперше за 10 років оновить дизайн сайту
Вікіпедія вперше за 10 років оновить дизайн сайту
Весь зовнішній вигляд сайту Вікіпедії оновиться до кінця 2021 року.

Компанія Wikimedia, якій належить Вікіпедія, вперше за 10 років планує оновити дизайн сайту з метою залучити нових користувачів і зробити його доступнішим. Про це повідомляє The Verge.

Зміни торкнуться бічної панелі - користувачі зможуть легко згортати меню ліворуч на кожній сторінці, щоб менше відволікатися та легше фокусуватися на тексті.

Вікіпедія також вдосконалить інструмент пошуку на сайті та зменшить логотип, який буде мати компактніший вигляд. Крім того, з’явиться окрема кнопка для зміни мови.

Як відмічає Wikimedia, зміни відбуватимуться «поступово протягом тривалого періоду». Користувачі зможуть тестувати нові функції до офіційного запуску. Весь зовнішній вигляд сайту Вікіпедії оновиться до кінця 2021 року. 

Однак зміни стосуватимуться лише десктопної версії сайту. Чи отримає модернізацію мобільна версія онлайн-енциклопедії, поки не відомо.

Нагадаємо, українська Вікіпедія оновила дизайн стартової сторінки - він став більш лаконічний. Змінився стиль написання: було прибрано зайві та старі стилі. Дизайн став простішим, без зайвого пафосу, зображень прапорів, гербів і так далі. При цьому функціональність не змінилася.

Фото: Вікіпедія

ms.detector.media