Walmart погодилась стати партнером Microsoft у купівлі TikTok

Walmart погодилась стати партнером Microsoft у купівлі TikTok

11:08,
28 Серпня 2020
1822

Walmart погодилась стати партнером Microsoft у купівлі TikTok

11:08,
28 Серпня 2020
1822
Walmart погодилась стати партнером Microsoft у купівлі TikTok
Walmart погодилась стати партнером Microsoft у купівлі TikTok
Автори:
Угоду можуть укласти протягом тижня, хоча юридичне оформлення займе більше часу. Wallmart отримає частку в компанії разом з Microsoft.

Найбільша у світі роздрібна мережа Wallmart, якій належить 11700 магазинів у 28 країнах світу, погодилась стати партнером Microsoft у купівлі соціальної мережі TikTok. Також заявку на придбання сервісу подала корпорація Oracle, повідомляє Bloomberg.

Wallmart в електронному листі підтвердила, що є «партнером» Microsoft в її прагненні придбати TikTok.

За даними видання,  угоду можуть укласти протягом тижня, хоча юридичне оформлення займе більше часу. Wallmart отримає частку в компанії разом з Microsoft.

Конкурентом Microsoft і Wallmart виступає друга за розміром технологічна корпорація в США Oracle. За даними видання The Wrap, Oracle запропонувала за TikTok $20 мільярдів - $10 мільярдів грошима і $10 мільярдів у вигляді акцій. Крім цього, протягом двох років Oracle відраховуватиме нинішньому власнику TikTok - китайській ByteDance - половину річного прибутку соцмережі. Однак сама Oracle відмовилась від коментарів.

Нагадаємо, 15 вересня завершується 45-денний термін, який Дональд Трамп дав Microsoft на придбання активів TikTok у США. До цього періоду компанія має укласти угоду. Минулого тижня стало відомо, що в боротьбу за TikTok вступила друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft - Oracle. Зараз ці дві компанії є головними претендентами на придбання TikTok.

Раніше президент США Дональд Трамп розпорядився заборонити соцмережу TikTok на території країни з 20 вересня, якщо до цього її не продадуть. TikTok належить китайській компанії ByteDance. У США соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою. 

У серпні стало відомо, що американська компанія Twitter провела попередні переговори про можливу купівлю TikTok. Результати перемовин Twitter і TikTok не повідомляються. Водночас експерти кажуть, що самостійно Twitter навряд зможе здійснити таке придбання: Microsoft з капіталізацією 1,6 трлн доларів хоче купити TikTok за 10-30 млрд, а ринкова капіталізація Twitter загалом складає близько 29 млрд доларів.

Фото: Walmart

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду