На Netflix у червні виходить п’ять українських фільмів

На Netflix у червні виходить п’ять українських фільмів

17:28,
6 Червня 2024
2132

На Netflix у червні виходить п’ять українських фільмів

17:28,
6 Червня 2024
2132
На Netflix у червні виходить п’ять українських фільмів
На Netflix у червні виходить п’ять українських фільмів
Переглянути онлайн можна «Уроки толерантності», «Пограбування по-українськи», «Тісто», «Чому я живий», а за тиждень — «Я і Фелікс».

З початку червня на стримінгу Netflix стали доступними для перегляду нові українські кінострічки: «Уроки толерантності», «Пограбування по-українськи», «Тісто», «Чому я живий», наступної середи з'явиться «Я і Фелікс».

Фільм «Уроки толерантності» режисера Аркадія Непиталюка розповідає історію української родини, яка, щоб розплатитися з боргами, стає учасницею програми з євроінтеграції «Уроки толерантності». Сім'я отримає субсидії, якщо прийме у себе вдома ЛГБТ-активіста, який проводитиме психологічні тренінги.

Стрічка — серед номінантів на «Найкращий фільм» премії «Золота дзиґа»-2024

Анонс «Уроків толерантності»

Історична драма «Чому я живий» — фільм режисера Віллена Новака, знятий за мотивами оповідання Євгена Митька «Тепер я турок, не козак». Його прем'єра відбулася в листопаді 2021 року.

Анонс фільму «Чому я живий»

Це — епічна історія кохання, заснована на реальних подіях, що сталися в середині ХХ століття. Сімнадцятирічна Фрося та її коханий Льончик мріють одружитися, але батько дівчини категорично проти євреїв у сім’ї. Життя закоханих безповоротно змінюється, коли їхні рідні та мільйони інших людей стають жертвами війни. Героям доведеться пережити окупацію і фашистський терор, щоб зберегти любов та людяність у найтемніші часи.

Комедія «Пограбування по-українськи» була знята у 2022 році молодіжним розважальним телеканалом НЛО TV. У прокат вона вийшла наприкінці 2023 року. За сюжетом, дитячий тренер із плавання Алекс закохався в недосяжну красуню. Для того, щоб вразити її та різко змінити своє життя, головний герой вирішує пограбувати банк. Звичайно, пограбування йде не за планом й обертається непередбачуваними пригодами не тільки для нього, а й для всіх, хто опинився поруч.

Анонс комедії «Пограбування по-українськи»

Документальний фільм «Тісто» вийшов в український прокат зовсім недавно — у травні. У стрічці йдеться про хліб та інші вироби з тіста як елемент культурного коду: у кожному куточку України тісто роблять по-різному, і новий проєкт покликаний дослідити це дивовижне різноманіття традицій. Ведучими проєкту стали Ольга Мартиновська — шефкухарка, суддя «МастерШеф», засновниця кулінарної академії, та Володимир Ярославський — шефкухар, співвласник ресторану Lucky.

Творча група вирушила у мандрівку Україною, щоб поспілкуватися з унікальними людьми: кухарями, пекарями, кондитерами, рестораторами, та й просто фанатами гастрономічних досліджень. Глядачам представлять понад два десятки рецептів.

«Я і Фелікс» — ігровий повнометражний дебют режисерки Ірини Цілик. Фільм знятий за романом Артема Чеха «Хто ти такий?». Він з'явився в кінотеатрах у квітні.

Анонс фільму «Я і Фелікс»

За сюжетом, в обласному центрі в пострадянській Україні Ольга виховує сина Тимофія. З ними мешкає бабуся Ліда, котра одного дня приводить нового супутника життя — «графа», підполковника й ветерана афганської війни Фелікса. Фільм дуже виразно розповідає про 90-ті в Україні.

Нагадаємо, комедія «Мій карпатський дідусь» з’явилася на Netflix у травні.

Фото: фільм «Тісто» / Netflix

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду