Анонімні телеграм-канали потрібно деанонімізувати, — Юсов

Анонімні телеграм-канали потрібно деанонімізувати, — Юсов

14:37,
19 Травня 2024
1608

Анонімні телеграм-канали потрібно деанонімізувати, — Юсов

14:37,
19 Травня 2024
1608
Анонімні телеграм-канали потрібно деанонімізувати, — Юсов
Анонімні телеграм-канали потрібно деанонімізувати, — Юсов
За допомогою ІПСО через анонімні телеграм-канали намагаються тиснути і впливати на українських громадян.

Платформу «Телеграм» часто використовують для розповсюдження забороненого контенту й тиску на українців, а тому такі канали поширення інформації потребують регулювання.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв’ю Центру протидії дезінформації.

«Сьогодні дуже часто Telegram використовується, як легалізований darknet, в якому можна знайти все: від продажу наркотиків до дитячої порнографії», — зауважив він.

Крім того, за допомогою ІПСО через анонімні телеграм-канали намагаються тиснути і впливати на українських громадян, і як наголосив представник ГУР, держава не повинна і не може собі дозволити просто мовчки за цим спостерігати.

«Я не буду використовувати гучних слів про заборону. Але унормувати та деанонімізувати подібні інструменти безумовно потрібно. Якщо у нас є достатньо суворі вимоги до традиційних ЗМІ: друкованих, онлайн і телебачення, — чому цих вимог не повинно бути до інших платформ, які зосереджені на поширенні інформації, яка впливає на нашу з вами безпеку», — резюмував Юсов.

Представник ГУР повідомив, що росіяни також використовують для масованих вкидів свого інформаційного продукту платформу «Tікток». Адміністрація цієї соцмережі йде на контакт з українськими представниками щодо реагування на подібні кампанії.

Нагадаємо, Бельгійський інститут поштових послуг і телекомунікацій (BIPT) має стати наглядовим органом, який регулюватиме роботу Telegram на території всього ЄС.

25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11115 «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація». У документі, зокрема, пропонується врегулювати роботу месенджера «Телеграм» в Україні. 

Ініціатор законопроєкту, народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький, зауважував, що в ньому йдеться не про блокування телеграму, а про те, щоб «запровадити для сервісів, через які поширюється масова інформація, приблизно таке саме регулювання, яке встановлено законодавством для платформ типу YouTube».  

Читайте також: 

Фото: armyinform

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду