МОН оприлюднило мапу центрів складання НМТ за кордоном

МОН оприлюднило мапу центрів складання НМТ за кордоном

14:20,
5 Квітня 2024
1632

МОН оприлюднило мапу центрів складання НМТ за кордоном

14:20,
5 Квітня 2024
1632
МОН оприлюднило мапу центрів складання НМТ за кордоном
МОН оприлюднило мапу центрів складання НМТ за кордоном
Поза межами України вступники зможуть скласти національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах у 31 країні.

Національний мультипредметний тест цьогоріч буде проведено в екзаменаційних центрах у 57 містах 32 країн, повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Тимчасові екзаменаційні центри за кордоном буде створено в 57 іноземних містах. Зокрема, основна сесія НМТ за кордоном відбудеться в Австрії, Азербайджані, Бельгії, Болгарії, Великій Британії, Грузії, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канаді, Латвії, Литві, Люксембурзі, Молдові, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччині, США, Туреччині, Угорщині, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії та Швеції.

Зазначено, що тестування проводитимуть у спеціально обладнаних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені УЦОЯО.

«Кількість місць для участі в тестуванні за кордоном є обмеженою. Якщо всі місця в конкретному місті чи країні будуть зайняті, ця локація більше не буде доступною для вибору. Якщо ж ви вже обрали місце проведення, але знайшли більш зручну локацію, — до 15 квітня 2024 року у вас є можливість оновити ваш вибір у персональному кабінеті», — уточнили в міністерстві.

Ознайомитися з мапою країн, у яких діятимуть тимчасові екзаменаційні центри для проведення НМТ, можна за посиланням. На мапі відображається кількість місць, доступних для проходження НМТ.

Нагадаємо, НМТ у 2024 році включатиме три обов'язкові предмети (українська мова, математика та історія України 16–21 століть) та один на вибір абітурієнта (іноземна мова, біологія, фізика і хімія, українська література та географія). Тестування з усіх чотирьох предметів відбуватиметься впродовж одного дня та буде поділене на два етапи по 120 хвилин, із перервою на 20 хвилин між ними.

Основна сесія НМТ цьогоріч триватиме з 14 травня до 25 червня, додаткова — з 11 до 19 липня. Реєстрація на основну сесію НМТ триватиме до 11 квітня.

Нагадаємо, торік скласти національний мультипредметний тест поза межами України також можна було в 31 країні.

Фото: ілюстративне / Міністерство освіти і науки України

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду