Понад 500 абітурієнтів не змогли скласти НМТ через повітряні тривоги

Понад 500 абітурієнтів не змогли скласти НМТ через повітряні тривоги

10:10,
26 Червня 2023
2742

Понад 500 абітурієнтів не змогли скласти НМТ через повітряні тривоги

10:10,
26 Червня 2023
2742
Понад 500 абітурієнтів не змогли скласти НМТ через повітряні тривоги
Понад 500 абітурієнтів не змогли скласти НМТ через повітряні тривоги
Вступники повторно проходитимуть тест на додатковій сесії.

Понад 500 абітурієнтів не змогли завершити тестування під час основної сесії складання національного мультипредметного тесту через тривалі повітряні тривоги. Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

За його інформацією, в найбільших містах України та в 47 містах за кордоном організатори провели 20 змін тестувань для 281 тисячі вступників. Більшість із них, незважаючи на воєнні виклики, змогли відвідати екзаменаційні центри та скласти тестування.

Офіційні результати НМТ за шкалою 100–200 балів будуть розміщені до 28 червня в персональних електронних кабінетах вступників.

Міністр повідомив, що як і торік, процес тестування не був легким: майже під час кожної сесії в тих чит інших областях лунала повітряна тривога.

«Мій син також потрапив на таку зміну, тож приблизно дві години разом з іншими вступниками та інструкторами вони провели в укритті, згодом все ж таки змогли закінчити тестування», — розповів Оксен Лісовий.

Крім цього, за його словами, через хакерські атаки росіян на сервери, що обслуговують НМТ, у деяких учасників виникали труднощі з входом у систему та збереженням результатів тестувань.

Міністр освіти та науки України повідомив, що «вступники, які не склали або завершили тестування через об'єктивні причини, зокрема й тривалі повітряні тривоги, візьмуть участь у додатковій сесії тестування, що розпочнеться 11 липня».

До слова, 23 червня розпочала роботу консультативна телефонна лінія МОН за номером 0 (800) 50 45 70, на яку прийматимуть звернення громадян. Отримати консультацію через сервіси можна з понеділка до четверга з 9:00 до 17:00 та в п’ятницю з 9:00 до 16:45.

Нагадаємо, раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти заявили, що результати національного мультипредметного тесту тих абітурієнтів, які вдалися до шахрайства під час його складання, будуть анульовані.

Фото: osvita.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду