Абітурієнти тепер можуть зареєструватися на НМТ-2024 через застосунок «Дія»

Абітурієнти тепер можуть зареєструватися на НМТ-2024 через застосунок «Дія»

11:38,
23 Березня 2024
1167

Абітурієнти тепер можуть зареєструватися на НМТ-2024 через застосунок «Дія»

11:38,
23 Березня 2024
1167
Абітурієнти тепер можуть зареєструватися на НМТ-2024 через застосунок «Дія»
Абітурієнти тепер можуть зареєструватися на НМТ-2024 через застосунок «Дія»
Для реєстрації необхідно мати ID-картку чи закордонний паспорт у «Дії», а також активувати «Дія.Підпис».

У мобільному застосунку «Дія» з'явилася можливість для абітурієнтів зареєструватися на цьогорічний національний мультипредметний тест (НМТ). Про це у фейсбуці повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Український центр оцінювання якості освіти інтегрував «Дію», щоб вступники змогли зареєструватись на НМТ швидше і зручніше», — йдеться в повідомленні.

Для реєстрації абітурієнту необхідно мати ID-картку чи закордонний паспорт у «Дії», а також активувати «Дія.Підпис».

«Під час реєстрації на сайті шерте паспорт через "Дію", і дані з нього автоматично підтягнуться у форму реєстрації — абітурієнту не потрібно буде руками вводити паспортні дані, а потім ще завантажувати скан чи фото паспорта і картки платника податків. Коли будете потім логінитись у персональному кабінеті, то використовуйте "Дія.Підпис" — паспортні дані та податковий номер знову ж таки не потрібно буде вводити вручну», – зазначив Михайло Федоров.

Нагадаємо, 14 березня розпочалася реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті, яка триватиме до 11 квітня включно.

Саме тестування в межах НМТ передбачає чотири предмети, з яких три — українська мова, історія України та математика — є обов’язковими. Право вибору четвертого предмета — за вступником. Йдеться про іноземні мови, біологію, фізику та хімію, українську літературу, географію. Тестування з усіх чотирьох предметів відбуватиметься впродовж одного дня та буде поділене на два етапи по 120 хвилин, із перервою на 20 хвилин між ними.

Вступники до закладів вищої освіти на творчі спеціальності цього року обов’язково складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ), а також творчий конкурс. За даними МОН, конкурс є ключовим критерієм для вступу на мистецькі спеціальності та матиме найбільший вплив на конкурсний бал вступника — 60%. Натомість результати НМТ відіграватимуть меншу роль у формуванні вступного бала — по 10% конкурсного бала за кожний предмет.

Фото: НУШ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду