Міносвіти затвердило календарний план національного мультипредметного тесту у 2024 році

Міносвіти затвердило календарний план національного мультипредметного тесту у 2024 році

13:12,
22 Лютого 2024
1585

Міносвіти затвердило календарний план національного мультипредметного тесту у 2024 році

13:12,
22 Лютого 2024
1585
Міносвіти затвердило календарний план національного мультипредметного тесту у 2024 році
Міносвіти затвердило календарний план національного мультипредметного тесту у 2024 році
Основні сесії НМТ-2024 відбуватимуться з 14 травня до 25 червня, додаткові — з 11 до 19 липня.

Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2024 році. Заплановане проведення основних та додаткових сесій, а також два періоди реєстрації для участі в них. Про це повідомила пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти.

Основні сесії НМТ-2024 для вступників відбуватимуться з 14 травня до 25 червня. Додаткові сесії тестування проходитимуть з 11 до 19 липня, визначено в наказі МОН.

Також передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь в НМТ, — основний та додатковий.

Основний етап реєстрації осіб для участі в основних сесіях НМТ триватиме з 14 березня до 11 квітня включно.

«До 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні / за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ)», — ідеться в повідомленні.

Зазначено, що у період з 10 до 15 травня матимуть можливість зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації, та ті, хто реєструвався в основний період, але їм було відмовлено в реєстрації. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня.

Далі, з 8 травня для зареєстрованих учасників основних сесій НМТ з'явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ.

«Учасники ж додаткових сесій матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування з 8 липня. З міркувань безпеки ми не публікуватимемо інформації про те, де на території України відбудуться тестування, ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на наших офіційних сторінках у соцмережах. Наполегливо рекомендуємо учасникам не розголошувати, де й коли проходитиме тестування, адже від цього може залежати безпека і їхня, і організаторів НМТ», — додали в УЦОЯО.

Згідно з повідомленням, інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100–200 балів буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій — до 26 липня.

Нагадаємо, НМТ-2024 року включатиме тестування з обов'язкових предметів: української мови, математики та історії України 16–21 століть, — та одного на вибір абітурієнта. Йдеться про іноземні мови, біологію, фізику та хімію, українську літературу, географію. Тестування з усіх чотирьох предметів відбуватиметься впродовж одного дня та буде поділене на два етапи по 120 хвилин, із перервою на 20 хвилин між ними.

Раніше УЦОЯО затвердив загальні характеристики предметних тестів основного та додаткового блоків НМТ-2024 і схеми нарахування балів за виконання завдань.

Фото: Міністерство освіти та науки України / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду