AIN.ua: Телевізори G-Plus популяризують серед українців доступ до піратського контенту

AIN.ua: Телевізори G-Plus популяризують серед українців доступ до піратського контенту

17:45,
20 Березня 2024
7518

AIN.ua: Телевізори G-Plus популяризують серед українців доступ до піратського контенту

17:45,
20 Березня 2024
7518
AIN.ua: Телевізори G-Plus популяризують серед українців доступ до піратського контенту
AIN.ua: Телевізори G-Plus популяризують серед українців доступ до піратського контенту
У споживчому позиціонуванні телевізорів G-Plus найяскравішою «перевагою» є можливість безоплатно дивитися фільми «онлайн без реєстрації».

В Україні через онлайн-маркети продають телевізори бренду G-Plus, у споживчому позиціонуванні яких найяскравішою «перевагою» є можливість безоплатно дивитися фільми «онлайн без реєстрації», при цьому пропонуються онлайн-кінотеатри HDRezka, KinoGo та Filmix, які вже потрапили в коло уваги українського регулятора. Про це йдеться в розслідуванні журналістів видання AIN.ua та OSINT-агенції Molfar.

«Майже на всіх світлинах продукту на екрані брендового телевізора зображений піратський онлайн-кінотеатр HDRezka, який потенційно пов’язаний з росією. Побачити на екрані телевізора можна й інші піратські кінотеатри — KinoGo й Filmix, які Нацрада заборонила в Україні з 9 листопада 2023 року», — йдеться в публікації AIN.ua.

На сайті бренду G-Plus було зазначено, що телевізори можна придбати в онлайн-магазинах «Цитрус», Stylus та Y.ua.

Під час журналістського розслідування кореспонденти видання звернулися по коментар до «Цитруса», проте на час виходу публікації його не отримали. При цьому журналісти помітили, що після їхнього запиту спершу онлайн-маркет видалив опис згадуваних телевізорів, а потім узагалі прибрав їх з продажу. На сайті G-Plus згадуваний маркет зник з переліку дистрибʼюторів.

Спілкування з іншими дистрибʼюторами також наразі не дало результатів.

Також AIN.ua звернулося по коментар до представників бренду G-Plus. PR-менеджер компанії в месенджері «Телеграм» повідомив, що «бренд G-Plus належить "гонконзькій компанії", яка виробляє телевізори на власному виробництві в Китаї, а в Україну їх імпортують з "повним дотриманням норм митного та податкового законодавства"».

«Провівши власне OSINT-розслідування на запит AIN.ua, агенція Molfar з’ясувала, що G-Plus, ймовірно, закупає OEM-телевізори на операційній системі Android з Китаю та встановлює піратський софт інших розробників. OEM (original equipment manufacturer) — це компанія, яка виробляє деталі та обладнання, які можуть бути продані іншою компанією під своєю торговою маркою. G-Plus мають модельний ряд діагоналями від 24 см до 65 см та ціну від 9 000 до 38 000 грн», — ідеться в публікації.

Піар-менеджер компанії під час спілкування в телеграмі запевняв журналістів, що на телевізорах немає піратських вбудованих програм. Однак на рекламних відео та скриншотах легко фіксується логотип G-Plus.

Журналісти з'ясували, що програмне забезпечення для телевізорів G-Plus справді передбачає можливість встановлювати сторонні застосунки. При цьому «ні виробник, ні продавець не несуть відповідальність за подальші дії споживача». На телевізорі є «спеціальний спойлер», де йдеться про відповідальність за нелегальний перегляд фільмів та серіалів.

Відповідаючи на запитання AIN.ua, представники G-Plus дали зрозуміти, що знають про заборону Нацради (від 9 листопада 2023 року. — Ред.) щодо трьох онлайн-кінотеатрів, але все одно «рекламують» їх на зображеннях телевізора. Також менеджер спростував формулювання «онлайн-кінотеатри, які порушують авторські права», бо це, за його словами, ніким не встановлено: ні судом, ні «компетентним органом».

Фото: ілюстративне / AIN.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Артем Шевченко
12:39 / 11.04.2024
Придбати цей ТВ можна в Комфі
Віталій
15:33 / 09.04.2024
Подивіться в Цитрусі
Ілля
10:45 / 07.04.2024
в Епіцентрі вже точно є
Kolya
14:20 / 05.04.2024
Де знайти нові моделі саме цього ТВ і де купити?
Сергій
14:35 / 03.04.2024
на стілусі бачив і на розетці
Назар
18:29 / 02.04.2024
Бачив ці теліки не мережевих маленьких магазинах
Костянтин
15:48 / 01.04.2024
Щоб не казали про цей телік а я планую купити. Підкажіть де купити?
Богдан
10:49 / 22.03.2024
Насправді та шарашка вкрала і встановила на свої ящики дуже відому програму Lazy Media Delux , розробник якої живе на росії . Програма LMD ніколи не була представлена в Google Play market , а поширюється лише через ресурс 4PDA .
Богдан
10:48 / 22.03.2024
Насправді та шарашка вкрала і встановила на свої ящики дуже відому програму Lazy Media Delux , розробник якої живе на росії . Програма LMD ніколи не була представлена в Google Play market , а поширюється лише через ресурс 4PDA .
R
23:21 / 21.03.2024
Проплачений брєд від Зєлі, який випускає мєдіаконтент,і зупинив безкоштовне тв від супутників( єдину розвлікуху для сіл де навіть нормального зв'язкунема). Hdrezka прямою мовою говорить - шліть російську озвучення вслід за російським кораблем. Де тут російсьий зв'язок? Автор взагалі не в темі, в топку ці всі російські методи впливу з заказники статтями!!!
Микита
21:04 / 21.03.2024
Романе, думаєте це справжня причина чому люди шукають піратку? Чи може через те, що у таких гігантів як Мегого додасться тільки декілька фільмів в тижнів, половина з яких тільки російському перекладі, або оригіналі?
Роман
18:42 / 21.03.2024
Володимире, там повідомлення про підтримку України лише з українських ip адресів, підключіть vpn і воно зникне. Далі, мінус в кишеню? А хто дубляжі, прокат офіційно має оплачувати? Ви ж не за халяву на роботі працюєте? Чи вам краще щоб гроші за перегляд реклами і прибуток з реклами йшов дуже незрозумілим людям за кордон, ніж розвивали кіноіндустрію тут в Україні?
Володимир
08:04 / 21.03.2024
Таке враження, що хтось заборонити зайти на резку через браузер. Тим більше, що там іде повідомлення щодо підтримки України. Просто бізнесменам мінус в кишеню через такі кінотеатри
Гість
06:10 / 21.03.2024
Голівуд не збідніє. А принципи нав'язують лише слабким. Ми бачимо яскраво зараз що сильні не хвилюються про якісь принципи. Тож платити треба лише за українські фільми щоб підтримувати своїх, а не чужинців.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду