Новим власником та керівником видання AIN.ua стане засновник OSINT-агенції Molfar Артем Старосєк

Новим власником та керівником видання AIN.ua стане засновник OSINT-агенції Molfar Артем Старосєк

16:47,
28 Вересня 2023
1779

Новим власником та керівником видання AIN.ua стане засновник OSINT-агенції Molfar Артем Старосєк

16:47,
28 Вересня 2023
1779
Новим власником та керівником видання AIN.ua стане засновник OSINT-агенції Molfar Артем Старосєк
Новим власником та керівником видання AIN.ua стане засновник OSINT-агенції Molfar Артем Старосєк
Провідне українське видання про ІT розширить тематичну спрямованість: з'являтиметься більше розслідувальних публікацій.

З 1 жовтня 2023 року керівником та власником видання про ІТ, стартапи й технології AIN.ua стане Артем Старосєк, засновник OSINT-агентства Molfar. Розмір та умови угоди не розголошуються. Про це повідомила редакція AIN.ua. 

У коментарі «Детектору медіа» Артем Старосєк підтвердив купівлю медіа та розповів про подальші плани розвитку ресурсу: 

«OSINT-аґенція Molfar та AIN.ua тривалий час системно співпрацювали, зокрема у сфері розслідувань, та побудували хороші зв’язки. За півтора року повномасштабної війни нікуди не зникла необхідність чинити інформаційний спротив російській пропаганді як в Україні, так і за кордоном. Залишається чимало роботи, яка стосується економічних колаборантів і експертів з обходу санкцій. Але водночас в Україні є бізнес війни, про який потрібно говорити більше. Він прогресивний і соціально відповідальний, і профільно допомагає ЗСУ. Також треба пам’ятати й готуватися до деокупації ТОТ, а це значить, що нас чекають нові розслідування воєнних злочинів. У цих напрямках буде рухатись AIN.ua. Надалі ми плануємо збільшити кількість якісних матеріалів та аналітики, тематичних новин і, звісно, розслідувань. Будемо розповідати про бізнес війни. Бачимо зацікавленість та необхідність розповідати про розвиток та зміни, які стосуються військових технологій. Викриватимемо лицемірів, які досі мають зв’язки з росією. Будемо розслідувати воєнні злочини росіян і відстежувати тих, хто допомагає росіянам обходити санкції. У планах є збільшити кількість цікавого та якісного контенту в соціальних мережах.

Також наша команда бачить потенціал інвестувати ресурси у розвиток YouTube. Окремий фокус зробимо на розвитку англомовної версії AIN.Capital для просування українських наративів. Адже росія вклала шалені ресурси для маніпуляції думками західної спільноти», — розповів Артем Старосєк.

Він також додав, що нові власники не планують змінювати цінності чи впливати на редакційну політику AIN.ua, а також не планують ніяких змін у команді проєкту. «Як у Molfar, так і в AIN.ua інтереси українського суспільства на першому місці. Наша основна мета — розвивати та удосконалювати AIN.ua для читачів та забезпечити стабільне фінансування проєкту. Ми лишатимемо існуючі моделі самофінансування AIN.ua, але покриватимемо можливі фінансові потреби за рахунок прибутку Molfar».

Засновник OSINT-агентства Molfar Артем Старосєк — новий керівник та власник провідного українського технологічного видання AIN.ua

Перемовини щодо купівлі тривали два місяці. Старосєк назвав суму купівлі «ринковою», детальніше коментувати  умови угоди відмовився. 

Відповідно до повідомлення, окрім AIN.ua до угоди також входять проєкти AIN.Capital, AIN.Business та маркетплейс для пошуку роботи в ІТ Recruitika, запущені Іллею Бошняковим, який очолював AIN.ua останні 8 років. Головний редактор AIN.ua Ілля Кабачинський підтвердив «Детектору медіа», що всі три видання: AIN.ua, AIN.Capital, AIN.Business, — продовжуватимуть працювати та розвиватися.

«Ми багато років знайомі з Артемом, навчалися в одному інституті. Я допомагав Molfar з бізнес-девелопментом та PR, а команда Molfar допомагала нам з перевірками репутації рекламодавців та аналітикою для редакційних матеріалів. За останні два роки Molfar дуже прогресували як бізнес і як медіа, зробивши більше сотні розслідувань російської агресії, які виходили, здається, у всіх глобальних tier1-виданнях. Вони фактично український “Белінгкет”. І вони мають бачення і нові ідеї розвитку видання в цьому напрямі», — цитує AIN.ua Іллю Бошнякова, який залишає посаду видавця та керівного редактора.

«Вся команда залишається, всі три видання будуть працювати, як і раніше, комерційний відділ, як і раніше, працюватиме з партнерами. Ми давно працювали з Molfar у підготовці розслідувань та досліджень, тепер цього стане більше», — прокоментував він.

Ілля Кабачинський у коментарі «Детектору медіа» додав, що для AIN.ua і надалі будуть пріоритетними теми, пов’язані з розвитком надважливої для української економіки галузі ІТ: інвестиції, стартапи, нові ІТ-бізнеси.

«Разом із цим розслідувальних публікацій та аналітики стане більше, оскільки ми зможемо активніше працювати з командами Molfar», — сказав Ілля Кабачинський.

Також він зазначив, що AIN.ua готова прийняти в команду нового журналіста.

Нагадаємо, видання AIN.ua, присвячене розвитку галузі IT, виходить з 1999 року. Ілля Бошняков став власником та керівником AIN.ua в лютому 2016 року, змінивши на посаді Артура Оруджалієва, який керував виданням з 2010 року. Нові проєкти AIN.Capital, AIN.Business були започатковані три роки тому.

Артем Старосєк раніше працював аналітиком у рекрутинговому агентстві Іллі Бошнякова. Відповідав за due diligence в інвестиційному фонді Noosphere Ventures, а у 2019 заснував власне OSINT-агентство Molfar.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році компанія Molfar створила OSINT-спільноту Molfar, яка на основі аналізу відкритих джерел збирає, аналізує та оприлюднює інформацію щодо воєнних розслідувань: займається геопросторовою розвідкою, спростуванням російської пропаганди, ідентифікацією воєнних злочинців тощо. Разом із цим компанія Molfar надає послуги приватної розвідки у 39 країнах світу.

Фото: логотип видання  AIN.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду