У школах Англії заборонять користуватися телефонами під час уроків

У школах Англії заборонять користуватися телефонами під час уроків

14:20,
20 Лютого 2024
1322

У школах Англії заборонять користуватися телефонами під час уроків

14:20,
20 Лютого 2024
1322
У школах Англії заборонять користуватися телефонами під час уроків
У школах Англії заборонять користуватися телефонами під час уроків
Британське Міносвіти рекомендувало заходи контролю за виконанням учнями заборони на гаджети.

Міністерство освіти Великої Британії опублікувало керівні рекомендації для адміністрацій шкіл, у яких роз’яснено їхні повноваження щодо заборони учням використовувати мобільні телефони під час навчального процесу. Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Ухвалені британським Міносвіти правила дозволяють англійським школам самостійно встановлювати політику використання телефонів учнями, обираючи між повною забороною приносити їх та більш ліберальними варіантами, коли учні залишають гаджети у шафках на час уроків або адміністрація довіряє їм, і ті можуть мати їх при собі, але не користуватися до завершення шкільного дня.

Зазначено, що заборона на гаджети ґрунтується на актуальних соціологічних дослідженнях і є частиною заходів, потрібних для підвищення шкільних стандартів, запобігання деструктивній поведінці та покращення рівня успішності школярів загалом.

При цьому в рекомендаціях визначені і заходи впливу на учнів, що порушуватимуть встановлені заборони. В окремих випадках, зокрема в кофліктних, учителі матимуть можливість обшукувати рюкзаки учнів, щоб перевірити дотримання правил. Інші згадані види покарань — конфіскація гаджета або залишення після уроків для педагогічних бесід.

За даними Ofcom, в Англії 97% дітей віком до 12 років мають власний мобільний телефон. Тим часом за результатами урядового опитування виявилося, що близько третини (29%) учнів середніх шкіл Англії користуються мобільними телефонами у школі, коли це не передбачено. Небезпека полягає в тому, що це може призвести до булінгу, відволікання уваги та зриву занять.

Заборону на використання мобільних телефонів в Англії на добровільній основі почали впроваджувати торік. Англія долучилась до інших країн, де мобільні телефони на уроках уже заборонені — зокрема Іспанії, Португалії та Франції. Цей крок також відповідає рекомендації ООН про ризики використання смартфонів у школах.

Додамо, у Нідерландах вирішили впроваджувати заборону використання мобільних телефонів учнями з 1 січня 2024 року.

Фото: дівчата зі смартфонами у шкільному коридорі / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду