Компанія OpenAI почала розвивати пам’ять ChatGPT

Компанія OpenAI почала розвивати пам’ять ChatGPT

13:40,
14 Лютого 2024
1245

Компанія OpenAI почала розвивати пам’ять ChatGPT

13:40,
14 Лютого 2024
1245
Компанія OpenAI почала розвивати пам’ять ChatGPT
Компанія OpenAI почала розвивати пам’ять ChatGPT
Компанія тестує здатність ШІ запам’ятовувати і переносити інформацію з одного чату в інший.

Компанія OpenAI цього тижня залучила обмежене коло користувачів ChatGPT та його платної версії до тестування здатності чатбота зі штучним інтелектом до запам’ятовування та перенесення інформації між розмовами. Опісля буде оголошено про ширше впровадження нової функції. Про це OpenAI повідомила у своєму блозі.

«ChatGPT тепер може переносити те, що він вивчає, між чатами, що зробить відповіді більш релевантними. Під час спілкування ви можете попросити його запам’ятати щось конкретне або дозволити йому самому фіксувати усі деталі надалі. Пам’ять ChatGPT покращуватиметься, чим більше ви її використовуватимете, і з часом ви почнете помічати покращення», — йдеться у повідомленні.

Видання ArsTechnika зазначило, що експеримент OpenAI полягає в тестуванні «довготривалої» пам’яті ChatGPT. До цього великі мовні моделі зазвичай використовували два типи пам’яті: пам’ять, вбудовану в модель ШІ під час процесу її навчання, і контекстну пам’ять (історію розмов), яка зберігається протягом одного сеансу. До цього ChatGPT забував, про що йшлося у попередній розмові, коли користувач починав новий сеанс.

Видання припустило, що, ймовірно, йдеться про впровадження спеціальної функції, представленої компанією OpenAI у липні 2023 року, яка дозволяє користувачам додавати спеціальні доповнення до системного запиту ChatGPT, щоб змінити його поведінку.

Серед можливих застосувань функції пам’яті ChatGPT: запам’ятовування особистих уподобань і смаків в оформленні дописів, голосу, форми звернень до інших осіб тощо.

Наприклад, чатботу можна доручити запам’ятати, що у вас є маленька дитина, яка любить медуз. Коли звернутися до ChatGPT щодо листівки до дня народження дитини, він запропонує медузу у вечірньому вбранні, зазначено у блозі.

Керування «пам’яттю» ChatGPT / OpenAI

Крім того, ChatGPT зможе автономно вивчати і зберігати інформацію на основі поточної взаємодії з користувачем.

В OpenAI додали, що функція пам’яті може бути корисною і в діловому використанні: йдеться про запам’ятовування голосу, інтонацій, пріоритетних параметрів укладення нотаток, форматування публікацій для блогів, а також мов і фреймворків для програмування.

За інформацією компанії, кожна версія GPT, включаючи спеціалізовані, матиме власну пам’ять, що покращить їхню здатність надавати індивідуальні рекомендації та відповіді.

Слід враховувати, що OpenAI навчає моделі ШІ на інформації, наданій користувачами, за умовчанням, якщо журнал розмов не вимкнено або ви використовуєте обліковий запис Enterprise або Team.

Користувачі зможуть вимкнути функцію пам’яті в налаштуваннях чатбота.

Користувачі також зможуть контролювати те, що запам’ятовує ChatGPT, через інтерфейс «Керування пам’яттю».

«Спогади ChatGPT розвиваються разом із вашою взаємодією та не пов’язані з конкретними розмовами, — йдеться у повідомленні OpenAI. — Видалення чату не стирає його спогади; ви повинні видалити саму пам’ять».

Нагадаємо, у січні компанія OpenAI запустила онлайн-магазин GPT Store, де користувачі діляться власними налаштованими для певних завдань версіями чатбота ChatGPT, а згодом зможуть їх монетизувати.

Фото: мобільна версія чатбота ChatGPT / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду