У «Дії» зʼявиться можливість укласти шлюб онлайн із відеозв'язком

У «Дії» зʼявиться можливість укласти шлюб онлайн із відеозв'язком

14:08,
6 Лютого 2024
1355

У «Дії» зʼявиться можливість укласти шлюб онлайн із відеозв'язком

14:08,
6 Лютого 2024
1355
У «Дії» зʼявиться можливість укласти шлюб онлайн із відеозв'язком
У «Дії» зʼявиться можливість укласти шлюб онлайн із відеозв'язком
Код «Дії» найближчим часом планують відкрити для розробників.

У застосунку «Дія» планують запустити можливість одружитися онлайн за допомогою відеозвʼязку. Про це розповів віцепрем'єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

«Плануємо найближчим часом запустити онлайн-шлюб. Можна буде просто одружитися в "Дії" по відео. Це буде досить технологічно», — сказав він.

За словами Федорова, нова послуга буде цілком безпечною та включатиме кілька етапів верифікації.

«Я не буду робити спойлери, але там буде багато цікавих елементів цього процесу. Це буде унікально для всього світу. Це дозволить нашим військовим одружитися на дистанції. Це важливий крок», — додав очільник Мінцифри.

Також Михайло Федоров укотре запевнив, що через «Дію» не планується видача повісток, і в планах немає проведення виборів через застосунок. «Не планується ні повісток, ні виборів», — сказав він.

Віцепремʼєр повідомив, що в лютому планують відкрити код «Дії».

«Це з точки зору відкритості, прозорості і технологічності взагалі дуже важливий крок. Ми над ним довго працювали. І у "Дії" буде відкритий код. Тобто розробники з усього світу зможуть подивитися, як функціонує "Дія"», — розповів Михайло Федоров.

Також Федоров розповів, що в «Дії» планують найближчим часом запустити кабінет пацієнта, щоб люди могли швидко отримували інформацію, коли записуються до лікаря, про рецепти тощо.

Нагадаємо, електронний сервіс державних послуг «Дія» запустили 6 лютого 2020 року. У нього входять однойменний мобільний застосунок і портал із публічними послугами. Зараз «Дія» пропонує понад 130 онлайн-сервісів та можливість оформлення 14 цифрових документів.

Уточнимо, можливість подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн у сервісі з'явилася в лютому 2023 року.

Фото: ілюстративне / «Дія»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду