Microsoft додала клавішу штучного інтелекту на клавіатури

Microsoft додала клавішу штучного інтелекту на клавіатури

10:10,
5 Січня 2024
1891

Microsoft додала клавішу штучного інтелекту на клавіатури

10:10,
5 Січня 2024
1891
Microsoft додала клавішу штучного інтелекту на клавіатури
Microsoft додала клавішу штучного інтелекту на клавіатури
Зміна клавіатури відбулася вперше за 30 років — з часу появи клавіші Windows.

Корпорація Microsoft оголосила про оновлення своїх клавіатур: на них з’явиться клавіша Copilot, що надаватиме доступ до персонального асистента на основі штучного інтелекту. Про це повідомлено в офіційному блозі Microsoft.

Copilot — це інструмент штучного інтелекту від Microsoft, який допомагає з пошуком інформації, написанням електронних листів і створенням зображень. Він заснований на великій мовній моделі GPT-4 від OpenAI.

Клавіша буде доступна на нових комп'ютерах з Windows 11.

У компанії вважають, що новація стане трансформаційним моментом, який покращить користувацький досвід.

«Поява клавіші Copilot знаменує собою першу значну зміну клавіатури Windows PC за майже три десятиліття. Ми віримо, що це дозволить людям легше брати участь у трансформації ШІ, — написав виконавчий віцепрезидент Microsoft Юсуф Мехді. — Майже 30 років тому ми представили клавішу Windows на клавіатурі комп’ютера, що дозволило людям у всьому світі взаємодіяти з Windows. Ми розглядаємо це як ще один трансформаційний момент у нашій подорожі з Windows, де Copilot стане точкою входу у світ ШІ на ПК».

Очікується, що нові клавіатури з клавішею Copilot з'являться на ринку в лютому. Перше їх представлення відбудеться на виставці CES 9 січня.

Додамо, Microsoft є основним інвестором в OpenAI, який забезпечує можливості штучного інтелекту в Copilot. У 2023 році вона інтегрувала ШІ в інші продукти, такі як Microsoft 365 і пошук Bing.

Нагадаємо, наприкінці грудня компанія Microsoft випустила застосунок Copilot для смартфонів. Спершу стала доступною версія для Android-пристроїв, а за кілька днів — для iOS та iPadOS.

 Фото: блог Microsoft

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду