Для в'їзду в ЄС у 2024 році знадобиться електронний дозвіл

Для в'їзду в ЄС у 2024 році знадобиться електронний дозвіл

14:20,
2 Серпня 2023
14329

Для в'їзду в ЄС у 2024 році знадобиться електронний дозвіл

14:20,
2 Серпня 2023
14329
Для в'їзду в ЄС у 2024 році знадобиться електронний дозвіл
Для в'їзду в ЄС у 2024 році знадобиться електронний дозвіл
Оформлення електронного дозволу ETIAS відбуватиметься онлайн.

Для громадян України та інших з числа 60 країн, які мають безвізовий режим із Євросоюзом, правила в'їзду до ЄС зміняться — їх зобов'яжуть оформляти електронний дозвіл ETIAS. Про це повідомило Deutsche Welle.

Такий дозвіл потрібно буде отримувати з 2024 року для в’їзду до всіх країн-членів ЄС, за винятком Ірландії, а також до Швейцарії, Норвегії, Ісландії та Ліхтенштейну.

Дозвіл видаватиметься на три роки і дозволить відвідувати країни ЄС на 90 днів протягом 180-денного періоду. Вартість послуги — 7 євро, а для заявників молодше 18 і старше 70 років — безкоштовно. Від оплати звільняються резиденти ЄС та члени сімей громадян Євросоюзу.

Варто звернути увагу, що до закордонних паспортів, виданих в Україні, Молдові та Грузії, застосовуватимуть окремі вимоги: отримати дозвіл ETIAS зможуть власники біометричних закордонних паспортів. Власникам звичайних закордонних паспортів з указаних країн для в’їзду в будь-яку з європейських країн, які вимагають ETIAS, доведеться оформлювати візу.

Нагадаємо, у ЄС модернізували Шенгенську інформаційну систему, яка є найбільшою системою обміну інформацією для забезпечення безпеки та управління кордонами в Європі.

В оновленій SIS розширено перелік категорій сповіщень: для перевірки осіб використовуватимуть такі біометричні дані, як відбитки долонь, відбитки пальців і ДНК зниклих безвісти осіб. Також введені нові інструменти для боротьби зі злочинністю і тероризмом. Модернізація інформаційної системи дозволить здійснювати превентивні оповіщення для захисту вразливих осіб та стримування нелегальної міграції.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду