Google підбила підсумки пошукових трендів за 25 років

Google підбила підсумки пошукових трендів за 25 років

18:20,
12 Грудня 2023
2301

Google підбила підсумки пошукових трендів за 25 років

18:20,
12 Грудня 2023
2301
Google підбила підсумки пошукових трендів за 25 років
Google підбила підсумки пошукових трендів за 25 років
Компанія запустила інтерактивний сервіс «Капсула часу» для знайомства з історією зміни трендів у пошуковій системі.

Компанія Google креативно репрезентувала підсумки пошукових трендів, які відстежує впродовж 25 років роботи. Їх представили у відео «Google — 25 років у пошуку: найбільш запитуване».

«За ці 25 років ми зібрали величезну кількість даних, зокрема майже два десятиліття даних Google Trends, які показують, що людей у всьому світі часто цікавлять одні й ті самі моменти, і що всі ми шукаємо відповіді на ті самі запитання, зазначено в дописі компанії.  Футбол — це вид спорту, який найчастіше шукають у світі, а Кріштіану Роналду — спортсмен, якого шукають найбільше, що демонструє любов до гри, яка не знає кордонів. Статус Тейлор Свіфт як найпопулярнішої авторки пісень підкреслює глибокий зв'язок людей з її музикою та, відповідно, один з одним. Ми також бачимо загальну людяність у найпопулярнішому запиті в категорії "як допомогти" — як допомогти людям. А емодзі-сердечко (емодзі, який найчастіше шукають) розкриває ще одну універсальну тему — нашу спільну потребу в любові та розумінні».

Також компанія випустила інтерактивний сервіс «Капсула часу», який дає змогу дослідити історію трендів пошукової системи техногіганта за 25 років.

У «Капсулі часу» можна ознайомитися зі щорічними добірками найпопулярніших запитів у період з 1999-го по 2023 рік у визначених категоріях, серед яких: аніме, спортсмени, футбольні команди, тв-шоу, реаліті-шоу, відеоігри, дитяче телебачення, настільні ігри тощо.

Крім цього, на платформі користувач може пройти невеликий квіз із шести запитань, що допоможе визначити його персональну «Капсулу часу».

Також Google випустила інтерактивну гру Search Playground, у якій користувачі за допомогою підказок можуть знаходити популярні пошукові запити останніх 25 років. Серед них спортсмени, музиканти, визначні місця та речі, популярна їжа та інше.

Нагадаємо, напередодні в Google розповіли, що найчастіше шукали українці у 2023 році. Найчастіше українські користувачі впродовж року в пошуковику Google запитували карту повітряних тривог та графік відключення світла. Ці два запити очолили підсумковий рейтинг, у якому далі слідують Пригожин, карта Deep State, Ізраїль та Каховська ГЕС.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду