Google змінить свої алгоритми пошуку для зменшення спаму

Google змінить свої алгоритми пошуку для зменшення спаму

09:56,
7 Березня 2024
1046

Google змінить свої алгоритми пошуку для зменшення спаму

09:56,
7 Березня 2024
1046
Google змінить свої алгоритми пошуку для зменшення спаму
Google змінить свої алгоритми пошуку для зменшення спаму
Видачу низькоякісних результатів обіцяють знизити на 40%.

Компанія Google планує вдосконалити алгоритми надання пошукової інформації, щоб користувачі отримували менше спаму та низькоякісного контенту. Про це йдеться у блозі компанії.

У травні Google планує оновити свою систему рейтингування, що дасть змогу більш точно перевіряти, чи є вебсторінки якісними, чи навпаки, мають поганий користувацький досвід, створені виключно для пошукових систем, а не для людей. Також Google планує видаляти низькоякісний автоматизований контент, який створюється штучним інтелектом та зазвичай є некорисним для користувачів.

Компанія очікує, що оновлення допоможе зменшити кількість спаму та неоригінальних результатів на 40%.

«Це оновлення передбачає вдосконалення деяких основних систем рейтингу, щоб допомогти краще Google зрозуміти, чи є вебсторінки некорисними, мають низьку взаємодію з користувачем або створюються для пошукових систем, а не для людей. Це може включати сайти, створені переважно для відповідності дуже конкретним пошуковим запитам», — йдеться в повідомленні.

Щоби боротися із засиллям так званих контент-ферм, Google має намір класифікувати більше речей як спам. Оновлена політика щодо зловживань вмістом дозволить Google вживати заходів щодо більшої кількості вмісту «з незначною цінністю або взагалі без неї, як-от сторінки, які нібито мають відповіді на популярні пошукові запити, але не надають корисного вмісту».

Зміни Google також націлені на сайти, які можуть мати якісний оригінальний вміст, проте розміщують «партнерський» контент низької якості. З 5 травня такі публікації вважатимуться спамом. Компанія дає власникам сайтів двомісячний термін, щоб вони могли адаптуватися до нових правил.

Нагадаємо, компанія Google оптимізувала роботу браузера Chrome, додавши нові функції для більш якісного пошуку. Зокрема, в настільній версії браузера користувачі відтепер отримуватимуть додаткові пошукові пропозиції, дібрані на основі того, що шукали інші.

Фото: Google / Pexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду