Google робить авторизацію через ключі доступу основною для особистих акаунтів

Google робить авторизацію через ключі доступу основною для особистих акаунтів

10:40,
11 Жовтня 2023
1460

Google робить авторизацію через ключі доступу основною для особистих акаунтів

10:40,
11 Жовтня 2023
1460
Google робить авторизацію через ключі доступу основною для особистих акаунтів
Google робить авторизацію через ключі доступу основною для особистих акаунтів
Поки що користувачі можуть відмовитися від ключів доступу та продовжувати використовувати паролі.

Компанія Google запроваджує використання ключів доступу Google Passkey як основного способу авторизації для особистих акаунтів. Про це повідомлено у блозі компанії.

«Це означає, що наступного разу при спробі увійти до свого облікового запису користувач побачить підказки, як створити та використовувати ключ доступу як просту та зручну альтернативу класичному парольному захисту. А ще в розділі “Безпека” в налаштуваннях облікового запису з’явився пункт Пропускати пароль, коли це можливо”», — йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що ключі доступу — проста й безпечна альтернатива класичним паролям для входу в обліковий запис Google. Для авторизації використовується власний пристрій — підтвердження входу здійснюватиметься відбитком пальця, розпізнаванням обличчя або PIN-кодом для розблокування екрана.

Серед ключових переваг Passkey: зручність — не потрібно запам’ятовувати довгі та складні паролі; швидкість — вхід відбувається на 40% швидше, ніж з паролем; підвищена захищеність — ключі доступу зберігаються локально, лише на пристроях; вища стійкість до фішингових атак.

Процес генерації ключа доступу безпосередньо відбувається у відповідному розділі налаштувань — користувачеві просто потрібно дотримуватися вказівок.

Під час створення першого ключа доступу Google запропонує створити його на всіх прив’язаних пристроях (їх можна побачити на сторінці google.com/devices).

Ключі доступу можна створювати на таких пристроях:

  • ноутбук або комп’ютер з ОС Windows 10, macOS Ventura або ChromeOS 109 чи новішою;
  • мобільний пристрій з ОС iOS 16 або Android 9 чи новішою;
  • апаратний ключ безпеки, який підтримує протокол FIDO2.

Також Google радить оновити операційну систему до останньої версії, щоб якнайзручніше використовувати ключі доступу. В офіційному довіднику на сайті Google є вичерпна інструкція українською мовою, де максимально детально розписано все, що стосується створення, налаштування, керування та видалення ключів доступу.

За бажання поки можна відмовитись від ключів доступу та продовжувати використовувати пароль для входу — потрібно вимкнути відповідну опцію в налаштуваннях.

Нагадаємо, Google вперше представила використання криптографічних ключів як більш зручного та безпечного способу авторизації в облікових записах для користувачів у травні 2023 року.

На фото: ключі доступу Google Passkey

Фото: блог Google

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду