Документи для проходження військово-лікарської комісії надсилатимуть онлайн

Документи для проходження військово-лікарської комісії надсилатимуть онлайн

12:47,
1 Грудня 2023
1513

Документи для проходження військово-лікарської комісії надсилатимуть онлайн

12:47,
1 Грудня 2023
1513
Документи для проходження військово-лікарської комісії надсилатимуть онлайн
Документи для проходження військово-лікарської комісії надсилатимуть онлайн
Військовослужбовцям не доведеться їздити особисто до ВЛК після травм, поранень або хвороб.

Міністерство оборони спільно з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством цифрової трансформації спростили проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Про це повідомила пресслужба Міноборони.

«Пораненому військовому більше не треба возити документи особисто до військової частини після рішення ВЛК про відпустку або непридатність, — зазначено у повідомленні. — Відтепер заклади охорони здоров’я можуть обмінюватися документами з військовими частинами й ТЦК та СП через систему електронного документообігу».

Зокрема йдеться про:

  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • постанову ВЛК про потребу у відпустці для лікування;
  • постанову ВЛК про непридатність до військової служби;
  • інші документи, необхідні для формування рішення ВЛК.

Для передачі електронних документів потрібно надати свою згоду на обробку персональних даних у закладі, звідки направлятимуться документи.

Як пояснили в Міноборони, документи про рішення ВЛК щодо відпустки або непридатності за станом здоровʼя в електронному вигляді до військової частини направить заклад охорони здоровʼя, а військовослужбовець після цього може одразу їхати до ТЦК та СП за місцем проживання або відпустки.

Військова частина, своєю чергою, після опрацювання рішення ВЛК надсилає відповідні документи для військовослужбовця безпосередньо до ТЦК та СП.

Так само заклад охорони здоров’я може отримувати додаткові документи, необхідні для формування висновку ВЛК, з військової частини — наприклад, довідку про обставини травми. Варто лише відправити електронний запит.

«Цифровізований процес дозволить скоротити час на отримання документів і зменшить потребу особисто їздити зайві кілометри для військовослужбовців після травм, поранень або хвороб», — сказала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, сервіс електронної черги став доступним для всіх військовослужбовців у військових поліклініках, де можна пройти амбулаторну військово-лікарську комісію. Записатися на проходження ВЛК та до профільних спеціалістів на конкретну дату і час через електронну чергу можна як у реєстратурі медичного закладу, так і віддалено в начальника медичної служби військової частини (начмеда).

Фото: Ukrainian Military Pages

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду