В Україні планують запровадити електронний військовий квиток

В Україні планують запровадити електронний військовий квиток

12:10,
7 Вересня 2023
7309

В Україні планують запровадити електронний військовий квиток

12:10,
7 Вересня 2023
7309
В Україні планують запровадити електронний військовий квиток
В Україні планують запровадити електронний військовий квиток
Міноборони має намір створити єдиний реєстр призовників і цифровізувати діяльність військово-лікарських комісій.

Міністерство оборони України планує запровадити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників, а також цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК). Про це новопризначений міністр оборони Рустем Умєров заявив на пленарному засіданні парламенту, повідомив «Інтерфакс-Україна».

«ВЛК — ця абревіатура в сьогоднішньому розумінні має залишитися в минулому. Завдання: цифровізувати всі процеси, запустити єдиний реєстр призовників, який унеможливить будь-які корупційні ризики. Digital. Усе, що можна оцифрувати, маємо оцифрувати. Уся інформація про воїна має бути в digital: електронний військовий квиток, цифровізація ВЛК і шпиталів, електронний журнал, звіт для військових», — сказав він.

Водночас одним із перших кроків команди Умєрова буде аудит усіх напрямів, які перебувають у віданні Міністерства оборони.

Як відомо, 6 вересня Верховна Рада підтримала подання Президента України Володимира Зеленського про призначення Рустема Умєрова на посаду міністра оборони України. За відповідне рішення проголосували 338 народних депутатів.

Нагадаємо, у серпні уряд запровадив електронний документообіг для військових під час та після проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

На початку травня цього року Media Sapiens повідомляв, що Міністерство оборони України тестує систему електронного запису до лікарів для проходження військово-лікарської комісії. Система електронної черги працює у 13 містах.

Фото: «АрміяInform» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду