Сем Альтман повернеться на посаду керівника компанії Open AI

Сем Альтман повернеться на посаду керівника компанії Open AI

12:25,
22 Листопада 2023
1165

Сем Альтман повернеться на посаду керівника компанії Open AI

12:25,
22 Листопада 2023
1165
Сем Альтман повернеться на посаду керівника компанії Open AI
Сем Альтман повернеться на посаду керівника компанії Open AI
У компанії оновлять раду директорів.

Співзасновник OpenAI Сем Альтман повернеться на посаду генерального директора компанії після того, як його звільнили 17 листопада. Рада директорів компанії зазнає змін. Про це повідомив The New York Times.

«Ми досягли принципової згоди щодо повернення Сема Альтмана в OpenAI як генерального директора з новим початковим складом правління», – йдеться у повідомленні компанії у соцмережі Х.

Повернення Альтмана поклало край майже тижневому хаосу в компанії. У понеділок майже всі з приблизно 770 співробітників компанії підписали лист про те, що вони звільняться, якщо його не поновлять.

Сем Альтман підтвердив його повернення.

«Я люблю OpenAI, і все, що я робив за останні кілька днів, служило для того, щоб зберегти цю команду та її місію разом», — написав він у соцмережі X, та додав, що сподівається на зміцнення партнерства OpenAI з Microsoft, її найбільшим інвестором.

Про повернення в OpenAI також повідомив Грег Брокман, який пішов у відставку на знак солідарності з Альтманом у п’ятницю.

У компанії сформували тимчасову раду директорів із трьох осіб Брета Тейлора, Ларрі Саммерса та Адама ДʼАнджело. Вона має провести незалежне розслідування, яке вивчить усі аспекти останніх подій. Опісля має призначити офіційну раду до дев’яти членів, повідомив The Washington Post, посилаючись на власне джерело.

Нагадаємо, про звільнення Сема Альтмана, одного із засновників OpenAI, стало відомо 17 листопада. Рада директорів мотивувала це тим, що гендиректор «не був послідовно відвертий у своїх контактах із правлінням, що заважало йому виконувати свої обов'язки». Разом з Альтманом з компанії пішов співзасновник і президент OpenAI Грег Брокман, а також три старші розробники.

20 листопада голова Microsoft Сатья Наделла повідомив, що їм запропонували очолити нову дослідницьку групу в галузі штучного інтелекту у корпорації.

На фото: cпівзасновник OpenAI Сем Альтман

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду