Благодійний проєкт «Black Box для розвідки» отримав оновлення

Благодійний проєкт «Black Box для розвідки» отримав оновлення

16:20,
16 Листопада 2023
1182

Благодійний проєкт «Black Box для розвідки» отримав оновлення

16:20,
16 Листопада 2023
1182
Благодійний проєкт «Black Box для розвідки» отримав оновлення
Благодійний проєкт «Black Box для розвідки» отримав оновлення
У фонді «Повернись живим» розповіли про вміст Black Box, на який оголошували мегазбір торік, та про нові цілі.

Проєкт «Вlack Box» рекордний благодійний збір на 15 мільйонів гривень для спецпризначенців Головного управління розвідки Міноборони України, оголошений торік, отримує оновлення. Про це повідомили у фонді «Повернись живим», який реалізує проєкт у співпраці з блогером Ігорем Лаченковим.

До річниці запуску проєкту 15 листопада Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» і блогер Ігор Лаченков оголосили новий збір на 15 мільйонів гривень для спецпризначенців ГУР МОУ, які працюють із «Вlack Box», та пообіцяли розкрити подробиці секретної ініціативи.

«Щойно суму буде акумульовано — частково розповімо про вміст Black Box, історію створення ініціативи і про те, чому дійсно цінний цей проєкт», — повідомив фонд 15 листопада в соцмережі Х.

Як відомо, «Вlack Box» — це проєкт покращення забезпечення спецпризначенців, метою якого є зниження наступального потенціалу ворога. Торік, не розкриваючи жодних подробиць, благодійники за п’ять тижнів зібрали на «Вlack Box» понад 230 мільйонів гривень.

«Тоді акумулювати кошти допомогла довіра», — згадали у фонді «Повернись живим».

Необхідну суму зібрали впродовж доби, відтак ініціатори розповіли детальніше про «Вlack Box».

Кошти, зібрані торік, пішли, зокрема, на виготовлені в Україні баражуючі боєприпаси «Бобер» з дальністю до 800 км.

«Бобер» поцілив у завод із виробництва електроніки для ракет типу Х-31, Х-35 та Х-59, також влучив у сховище, де зберігалися ракетні частини до балістичних ракетних комплексів та інше.

«Black Box» завдав збитків у Криму, на окупованих територіях і на військових об’єктах росіян на понад 900 мільйонів доларів за перші 8 місяців 2023 року.

На 15 мільйонів гривень, які зібрали за останню добу, фонд придбає для бійців, які працюють з «Black Box», автівки з комплектованням. Транспорт підвищить мобільність спецпризначенців і дасть їм змогу ефективніше «діставати» окупантів у Криму, на тимчасового окупованих територіях і по той бік кордону.

Нагадаємо, Україна посіла друге місце в рейтингу Світового індексу благодійності. У 2022 році наша держава була на 10 позиції.

Фото: «Повернись живим» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду