«Дім Франка» презентував оновлений вебпортал

«Дім Франка» презентував оновлений вебпортал

16:25,
15 Листопада 2023
1126

«Дім Франка» презентував оновлений вебпортал

16:25,
15 Листопада 2023
1126
«Дім Франка» презентував оновлений вебпортал
«Дім Франка» презентував оновлений вебпортал
На порталі виклали частину музейної колекції.

Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка отримав оновлений вебпортал, на якому презентовано частину колекції — 1200 цифрових копій музейних експонатів. Запуск порталу став підсумком проєкту «FrankoData: відкритий цифровий музей», підтриманого Українським культурним фондом. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Комплексний проєкт виконували у співпраці з Інститутом франкознавства Львівського національного університету імені Івана Франка. Під час проєкту оцифрували 1200 музейних предметів, 116 із них попередньо реставрували.

Усіх їх можна оглянути онлайн у цифровій базі даних на оновленому вебпорталі музею в розділі «Колекції».

Відреставровані предмети колекції експонували на виставці «Врятовані».

Кураторка виставки Богдана Мелих у коментарі Суспільному розповіла, що під час роботи над проєктом «FrankoData» увагу зосереджували на чотирьох темах: Франкові ювілеї, вершинні твори Івана Франка — «Захар Беркут», «Украдене щастя», Франкове коло сучасників та книжкова франкіана.

Оцифрованою колекцією зможуть користуватися музейники, науковці та викладачі, зацікавлені у творчій спадщині Франка, розповів заступник керівника проєкту Богдан Тихолоз.

Цей проєкт реалізували за підтримки Українського культурного фонду. Робота тривала понад чотири місяці.

На фото — оновлений портал музею «Дім Франка»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду