З китайських онлайн-мап прибрали назву «Ізраїль», — WSJ

З китайських онлайн-мап прибрали назву «Ізраїль», — WSJ

10:48,
2 Листопада 2023
2988

З китайських онлайн-мап прибрали назву «Ізраїль», — WSJ

10:48,
2 Листопада 2023
2988
З китайських онлайн-мап прибрали назву «Ізраїль», — WSJ
З китайських онлайн-мап прибрали назву «Ізраїль», — WSJ
Відсутність назви країни на китайських онлайн-картах вважають показником ставлення КНР до війни, яку веде Ізраїль проти ХАМАСу.

Кілька китайських інтернет-користувачів виявило, що назва Ізраїлю перестала відображатися на доступних у Китаї онлайн-мапах світу. Про це повідомив The Wall Street Journal.

Зокрема, Ізраїль більше не позначається на картах китайської пошукової системи Baidu та на онлайн-картах Amap компанії Alibaba. Водночас міжнародно визнані кордони держави позначені.

При цьому назви інших країн, включно з такими невеликими як Люксембург чи Монако, як і раніше відображаються.

Видання уточнило, що уряд Китаю протягом багатьох років стягує штрафи за некоректні карти, які з’являються в китайському інтернеті, наприклад, на сайтах готелів. Така політика пов’язана з численними територіальними претензіями і геополітикою Пекіна.

Alibaba і Baidu спершу не надали офіційного пояснення цієї зміни, і вона стала актуальною темою для обговорення в країні.

Пізніше в коментарі The Telegraph речник Baidu Цзін Мен заперечив навмисне уникнення назви Ізраїлю на картах платформи.

«Якщо простір обмежений, наші карти можуть не відображати назви чи прапори деяких територій», — сказав він The Telegraph.

«Користувачі можуть знайти відповідні країни або області на картах Baidu, просто використовуючи функцію пошуку на карті», — додав він.

З початку війни в Газі Китай підтримує припинення вогню, щоб уникнути «подальшої ескалації» та людських страждань. Однак минулого тижня Китай визнав, що Ізраїль має право на самооборону від ХАМАСу, після того, як його розкритикували через його позицію щодо війни.

Перед цим голова КНР Сі Цзіньпін закликав до негайного припинення вогню, водночас пропонуючи координувати дії з Єгиптом та іншими арабськими країнами, «щоб домогтися якнайшвидшого всеосяжного, справедливого та тривалого вирішення палестинського питання».

На фото — онлайн-мапа Baidu

Фото: Insider

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду