В Австралії соцмержу Х Ілона Маска оштрафували на $386 тисяч

В Австралії соцмержу Х Ілона Маска оштрафували на $386 тисяч

12:30,
16 Жовтня 2023
1000

В Австралії соцмержу Х Ілона Маска оштрафували на $386 тисяч

12:30,
16 Жовтня 2023
1000
В Австралії соцмержу Х Ілона Маска оштрафували на $386 тисяч
В Австралії соцмержу Х Ілона Маска оштрафували на $386 тисяч
Соцмережа Х не представила належної інформації щодо протидії поширенню контенту про жорстоке поводження з дітьми.

Комісія з електронної безпеки Австралії, регулятор онлайн-безпеки, оштрафувала соцмережу Х на 386 тисяч доларів за те, що компанія не змогла належним чином представити її заходи реагування та протидії поширенню публікацій, що транслюють жорстоке поводження з дітьми та їх сексуальну експлуатацію, повідомило CNN.

«Twitter/X публічно заявив, що боротьба з сексуальною експлуатацією дітей є пріоритетом номер 1 для компанії, але це не можуть бути просто пусті балачки, ми повинні бачити слова, підкріплені реальними діями», — йдеться у заяві комісара з електронної безпеки Джулі Інман Грант.

Комісія заявила, що платформа Х не надала жодних відповідей на важливі запитання, надала деякі неповні, неточні відповіді та навіть залишила окремі розділи повністю порожніми.

Зокрема Х не надала пояснень про те, скільки часу зайняло реагування на повідомлення про матеріали, що містять насильство над дітьми, на платформі; заходи, яких вона вживає для виявлення сексуальної експлуатації дітей у прямих трансляціях; а також про інструменти та технології, які використовуються для виявлення матеріалів сексуальної експлуатації дітей».

Тепер у платформи є 28 днів, щоб подати апеляцію або сплатити штраф.

Уточнимо, згідно з австралійськими законами, які набули чинності 2021 року, регулятор може змусити інтернет-компанії надати інформацію про свої методи безпеки в інтернеті, інакше їм загрожує штраф. У випадку, якщо X відмовиться платити штраф, регулятор може подати на компанію до суду.

Нагадаємо, у Єврокомісії звернулись до технологічних компаній щодо видалення дезінформації про війну в Ізраїлі зі своїх платформ. Такі звернення єврокомісар Тьєррі Бретон адресував власнику соцмережі Х Ілонові Маску, власнику корпорації Meta Маркові Цукербергу та компанії ТікТок.

Додамо, про те, що треба знати батькам, аби убезпечити свою дитину від інтернет-небезпеки, та яких дій варто уникати, в інтерв’ю MediaSapiens розповіла засновниця проєкту «Stop_sexтинг» і ведуча подкасту «Хороших батьків не блокують» Анастасія Дьякова.

На фото: власник соцмережі Х Ілон Маск

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду