Цього тижня Google почне видаляти неактивні облікові записи

Цього тижня Google почне видаляти неактивні облікові записи

10:17,
28 Листопада 2023
950

Цього тижня Google почне видаляти неактивні облікові записи

10:17,
28 Листопада 2023
950
Цього тижня Google почне видаляти неактивні облікові записи
Цього тижня Google почне видаляти неактивні облікові записи
Щоб не втратити обліковий запис, слід авторизуватися та скористатися сервісами.

З п’ятниці, 1 грудня, Google прочне видаляти облікові записи, які були неактивними впродовж двох років, повідомило CNN.

Компанія оголосила про нову політику ще в травні, заявивши, що вона спрямована на запобігання ризикам безпеки: внутрішні висновки показали, що старі облікові записи частіше покладаються на перероблені паролі та рідше застосовують сучасні заходи безпеки, такі як двоетапна перевірка, що робить їх набагато вразливішими до фішингу, хакерства та спаму.

Згідно з поетапним підходом, першими видалятимуть ті облікові записи, які були створені та потім ніколи не переглядалися користувачем, заявила компанія Google у травні.

«Проактивно видаляючи ці облікові записи, Google ефективно звужує доступну для кіберзлочинців поверхню для атак. Ця дія Google є прикладом ширшої тенденції в кібербезпеці: вжиття превентивних заходів для зміцнення загального середовища цифрової безпеки», — прокоментував генерального директора та співзасновника фірми з кібербезпеки Veriti Орена Корена CNN.

Щоб зберегти свій обліковий запис, користувачеві необхідно ввійти в нього та скористатися тим чи іншим сервісом: прочитати отримані та надіслати нові електронні листи, проаналізувати вміст Google Диска, переглянути відео на ютубі. Це дозволить залишити обліковий запис активним.

Нагадаємо, чатбот на основі штучного інтелекту Bard від компанії Google став доступним в Україні в липні. У вересні компанія розширила доступ до функцій чатбота зі штучним інтелектом Bard, які раніше були доступні лише в англомовній версії.

Фото: Лорен Едвальсон / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду