У фейсбуці, інстаграмі, вотсапі та месенджері з'явиться помічник зі штучним інтелектом Meta AI

У фейсбуці, інстаграмі, вотсапі та месенджері з'явиться помічник зі штучним інтелектом Meta AI

10:37,
19 Квітня 2024
5167

У фейсбуці, інстаграмі, вотсапі та месенджері з'явиться помічник зі штучним інтелектом Meta AI

10:37,
19 Квітня 2024
5167
У фейсбуці, інстаграмі, вотсапі та месенджері з'явиться помічник зі штучним інтелектом Meta AI
У фейсбуці, інстаграмі, вотсапі та месенджері з'явиться помічник зі штучним інтелектом Meta AI
Корпорація Meta заявила, що розгортає безкоштовний доступ у своїх програмах до найрозумнішого на сьогодні помічника зі штучним інтелектом.

Корпорація Meta інтегрувала помічника зі штучним інтелектом Meta AI у свої соцмережі та месенджери: інстаграм, фейсбук, месенджер та вотсап. Користувачі матимуть доступ до нього безкоштовно. Про це компанія повідомила у своєму блозі.

«Створений на основі великої мовної моделі Llama 3, Meta AI є одним із провідних у світі помічників зі штучним інтелектом, який уже є у вашому телефоні, у вашій кишені безкоштовно. І він починає ставати глобальним із додатковими функціями. Ви можете використовувати Meta AI у Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger, щоб виконувати завдання, навчатися, спілкуватися та взаємодіяти у сферах, які для вас важливі. Ми вперше анонсували Meta AI на минулорічному заході Connect, а тепер більше людей у всьому світі зможуть взаємодіяти з ним різними способами», йдеться у повідомленні компанії.

Доступ до чатбота Meta AI розгортатимуть поступово. Першими доступ отримали до англомовної версії Meta AI користувачі у США, Австралії, Канаді, Гані, Ямайці, Малаві, Новій Зеландії, Нігерії, Пакистані, Сінгапурі, Південній Африці, Уганді, Замбії та Зімбабве.

Як розповів генеральний директор компанії Марк Цукерберг, помічник може відповідати на запитання, створювати анімацію та генерувати зображення.

«Ми вважаємо, що Meta AI тепер є найрозумнішим помічником зі штучним інтелектом, яким ви можете вільно користуватися», — заявив Марк Цукерберг у відеозверненні.

ШІ-помічник Meta AI вбудований у вікно пошуку вотсапу, інстаграму, фейсбуку та месенджера, щоб користувачам було зручно формулювати запитання, на які можна отримати відповідь за допомогою нового інструменту.

«Ви можете отримати доступ до інформації в реальному часі з усього інтернету, не переходячи між програмами. Припустімо, ви плануєте гірськолижну поїздку в груповому чаті месенджера. Використовуючи пошук у месенджері, ви можете попросити Meta AI знайти рейси до необхідних місць та визначити найменш людні вихідні — і все це, не виходячи з програми Messenger», розповіли в компанії.

Також можна буде отримати доступ до Meta AI, гортаючи стрічку фейсбуку.

«Натрапили на публікацію, яка вас зацікавила? Ви можете попросити Meta AI отримати більше інформації щодо публікації. Якщо ви побачите фотографію північного сяйва в Ісландії, ви можете запитати Meta AI, в яку пору року найкраще спостерігати північне сяйво», пояснили в компанії.

Meta AI також доступний на сайті meta.ai. Тут користувачі можуть попросити помічника допомогти виконати складніші завдання, наприклад, розв’язати математичну задачу або написати електронний лист.

Функція генерації зображень за допомогою Meta AI дає змогу створювати зображення за текстовим описом у режимі реального часу. Поки що доступ до неї надали в бета-версії вотсапу та на сайті Meta AI у США.

Доступ до ШІ-помічника в інших країнах почнуть розгортати найближчими тижнями.

Нагадаємо, в лютому стало відомо, що Meta готується розгорнути систему маркування зображень — додавання «водяних знаків» у зображення, згенеровані інструментами штучного інтелекту від провідних розробників — Google, Microsoft, OpenAI, Adobe, Midjourney і Shutterstock у її соцмережах «Фейсбук», «Інстаграм», «Тредс». Компанія Meta почне маркувати зображення, згенеровані інструментами ШІ, в соцмережах «Фейсбук» та «Інстаграм» у найближчі місяці.

Фото: приклад застосування помічника зі штучним інтелектом Meta AI / Meta

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду