В українських школах введуть обов'язковий практикум з мінної безпеки

В українських школах введуть обов'язковий практикум з мінної безпеки

17:05,
14 Серпня 2023
2720

В українських школах введуть обов'язковий практикум з мінної безпеки

17:05,
14 Серпня 2023
2720
В українських школах введуть обов'язковий практикум з мінної безпеки
В українських школах введуть обов'язковий практикум з мінної безпеки
У 2023 році понад 5 тисяч освітян пройшли тренінги від ЮНІСЕФ з навчання дітей мінної безпеки.

У школах України курс «Здоров’я, безпека та добробут» доповнять обовязковим практикумом з мінної безпеки. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

Практикум розробляють Дитячий фонд ООН спільно з Міністерством освіти і науки України. Для вчителів буде доступний онлайн-курс із викладання мінної безпеки для дітей різних вікових груп.

Зараз учителі вже можуть користуватися посібником з детальними планами, а також презентаціями для проведення уроків з мінної безпеки, адаптованими для початкової та середньої шкіл.

Крім того, у співпраці з дитячими психологами та експертами в мінній просвіті ЮНІСЕФ розробив інтерактивні матеріали, які легко та доступно пояснюють дітям правила безпечної поведінки на територіях, що можуть бути забруднені мінами. Серед них:

  • інтерактивні онлайн-уроки у Всеукраїнській школі онлайн для дистанційного навчання, адаптовані для молодших і старших школярів;
  • серія порад від психологів для комунікації з дітьми про вибухонебезпечні предмети;
  • брошура із завданнями від суперкоманди Інфорсів для підлітків;
  • загадки на тему мінної безпеки для дошкільнят, учнів молодшої та середньої школи;
  • мультфільми «Безпечні канікули» (для дітей віком 3–10 років), «Суперкоманда проти мін» (для дітей віком 8–16 років), «Пес Патрон» (для дітей віком 4–16 років);
  • відео із псом Патроном та саперами про типи вибухонебезпечних предметів і формування безпечної поведінки в умовах подолання наслідків бойових дій;
  • інформаційні постери та ігри.

Усі матеріали доступні для завантаження на вебсайті «Все про мінну безпеку» та в бібліотеці корисних матеріалів «Спільнотека».

За даними Міносвіти, Україна ввійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами: приблизно 30% території є потенційно небезпечними через вибухонебезпечні предмети. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та інші вибухонебезпечні предмети спричинили сотню жертв серед дітей у період із 24 лютого 2022-го до 30 липня 2023 року.

Як інформував MediaSapiens, Міністерство освіти і науки України готується оновити програму викладання шкільної дисципліни «Захист України». З вересня оновлена дисципліна, що включатиме надання домедичної допомоги, основи мінної безпеки, керування дронами та орієнтування на місцевості, в якості пілотного проєкту викладатиметься у відібраних школах різних регіонів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду