OpenAI запустила вебсканер GPTBot

OpenAI запустила вебсканер GPTBot

14:40,
8 Серпня 2023
2969

OpenAI запустила вебсканер GPTBot

14:40,
8 Серпня 2023
2969
OpenAI запустила вебсканер GPTBot
OpenAI запустила вебсканер GPTBot
Пошуковий робот збиратиме інформацію, яку в OpenAI використовуватимуть для вдосконалення моделей штучного інтелекту.

Компанія OpenAI, яка створила чатбот зі штучним інтелектом ChatGPT, випустила новий продукт — пошукового робота GPTBot, призначеного для сканування вебсторінок.

«Вебсторінки, проскановані за допомогою GPTBot, потенційно можуть бути використані для поліпшення майбутніх моделей», — йдеться в повідомленні в блозі OpenAI.

Пошуковий робот — це тип бота, який індексує вміст вебсайтів в інтернеті. Пошукові системи, такі як Google та Bing, використовують їх для того, щоб сайти відображалися в результатах пошуку.

OpenAI заявила, що GPTBot збиратиме загальнодоступні дані зі всесвітньої павутини, але відфільтровуватиме джерела, до яких потрібен платний доступ, або які, як відомо, збирають особисті дані чи містять інформацію, що суперечить політиці конфіденційності компанії.

За необхідності, власники сайтів можуть заблокувати доступ GPTBot до вебсторінок. Для цього потрібно додати команду «Заборонити» в стандартний файл на сервері.

Новий пошуковий бот з’явився через три тижні після того, як фірма подала заявку на реєстрацію товарного знака GPT-5 у Відомство з патентів і товарних знаків США. У ній згадується нове програмне забезпечення на основі штучного інтелекту, що розпізнає голос і мову.

Нагадаємо, 1 серпня компанія OpenAI відкрила доступ до застосунку ChatGPT для користувачів Android з України. Додаток став доступним більш ніж у 160 країнах, включно з Великою Британією, Канадою, країнами ЄС та Україною. Для його роботи потрібна ОС Android 6.0 або вище.

Компанія OpenAI створила форму запиту для видалення персональних даних, якими може користуватися бот на основі штучного інтелекту ChatGPT. Вона актуальна для мешканців Європи та Японії.

Фото: Марія Шалабаєва / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду