ms.detector.media
Юлія Поліковська
08.08.2023 14:40
OpenAI запустила вебсканер GPTBot
OpenAI запустила вебсканер GPTBot
Пошуковий робот збиратиме інформацію, яку в OpenAI використовуватимуть для вдосконалення моделей штучного інтелекту.

Компанія OpenAI, яка створила чатбот зі штучним інтелектом ChatGPT, випустила новий продукт — пошукового робота GPTBot, призначеного для сканування вебсторінок.

«Вебсторінки, проскановані за допомогою GPTBot, потенційно можуть бути використані для поліпшення майбутніх моделей», — йдеться в повідомленні в блозі OpenAI.

Breaking ????

OpenAI just launched GPTBot, a web crawler designed to automatically scrape data from the entire internet.

This data will be used to train future AI models like GPT-4 and GPT-5!

GPTBot ensures that sources violating privacy and those behind paywalls are excluded. pic.twitter.com/oR3kY4buaU

— Shubham Saboo (@Saboo_Shubham_) August 7, 2023

Пошуковий робот — це тип бота, який індексує вміст вебсайтів в інтернеті. Пошукові системи, такі як Google та Bing, використовують їх для того, щоб сайти відображалися в результатах пошуку.

OpenAI заявила, що GPTBot збиратиме загальнодоступні дані зі всесвітньої павутини, але відфільтровуватиме джерела, до яких потрібен платний доступ, або які, як відомо, збирають особисті дані чи містять інформацію, що суперечить політиці конфіденційності компанії.

За необхідності, власники сайтів можуть заблокувати доступ GPTBot до вебсторінок. Для цього потрібно додати команду «Заборонити» в стандартний файл на сервері.

Новий пошуковий бот з’явився через три тижні після того, як фірма подала заявку на реєстрацію товарного знака GPT-5 у Відомство з патентів і товарних знаків США. У ній згадується нове програмне забезпечення на основі штучного інтелекту, що розпізнає голос і мову.

OpenAI has filed a trademark application for:

“GPT-5”

which includes “software for”:

“the artificial production of human speech and text”

“conversion of audio data files into text”

"voice and speech recognition"

"machine-learning based language and speech processing"

???? pic.twitter.com/54aJBovDNB

— YK aka CS Dojo ???????? (@ykdojo) August 1, 2023

Нагадаємо, 1 серпня компанія OpenAI відкрила доступ до застосунку ChatGPT для користувачів Android з України. Додаток став доступним більш ніж у 160 країнах, включно з Великою Британією, Канадою, країнами ЄС та Україною. Для його роботи потрібна ОС Android 6.0 або вище.

Компанія OpenAI створила форму запиту для видалення персональних даних, якими може користуватися бот на основі штучного інтелекту ChatGPT. Вона актуальна для мешканців Європи та Японії.

Фото: Марія Шалабаєва / Unsplash

ms.detector.media