ms.detector.media
Юлія Поліковська
13.07.2023 14:17
Ілон Маск запустив компанію з розробки штучного інтелекту xAI
Ілон Маск запустив компанію з розробки штучного інтелекту xAI
Офіційне бачення розвитку компанії представлять 14 липня.

Гендиректор SpaceX і Tesla та власник Twitter Ілон Маск оголосив про запуск власної компанії з досліджень штучного інтелекту xAI. Про це Маск повідомив у твітері, де вже зʼявився верифікований обліковий запис компанії.

Announcing formation of @xAI to understand reality

— Elon Musk (@elonmusk) July 12, 2023

What are the most fundamental unanswered questions?

— xAI (@xai) July 12, 2023

На сайті новоствореної компанії зазначено, що її очолює Ілон Маск, та представлені члени команди.

Серед них — колишній інженер Google DeepMind Ігор Бабушкін; Тоні Ву та Крістіан Сегеді, які працювали в Google; Грег Янг, який раніше працював у Microsoft, та інші. Набір фахівців у xAI триває.

На сайті також зазначено, що офіційне представлення команди xAI заплановано провести на заході Twitter Spaces у п’ятницю, 14 липня.

Напередодні Ілон Маск поділився своїм баченням щодо створення ШІ, повідомив Reuters.

За словами Маска, замість того, щоб явно програмувати мораль у своєму ШІ, xAI буде прагнути створити «максимально допитливий» ШІ.

«Якщо він спробує зрозуміти справжню природу Всесвіту, це найкраще, що я можу запропонувати з точки зору безпеки ШІ», — зазначив Маск.

Маск також передбачив, що суперінтелект, або ШІ, який буде розумнішим за людину, з'явиться через п'ять–шість років.

Як відомо, Ілон Маск у 2015 році був одним із співзасновників OpenAI, компанії, що представила у листопаді минулого року перший у світі чатбот на основі штучного інтелекту ChatGPT. Проте він вийшов зі складу ради директорів OpenAI у 2018 році.

Нагадаємо, після стрімкого зростання популярності наприкінці минулого року та на початку 2023-го чатбота зі штучним інтелектом ChatGPT компанії OpenAI у червні було вперше зафіксоване падіння трафіку по всьому світу як на персональних комп'ютерах, так і на мобільних пристроях у порівнянні з попереднім місяцем на 9,7%.

Фото: Getty Images

ms.detector.media