У Мінцифри заявили про готовність до цифрового перепису населення

У Мінцифри заявили про готовність до цифрового перепису населення

14:50,
12 Жовтня 2023
1182

У Мінцифри заявили про готовність до цифрового перепису населення

14:50,
12 Жовтня 2023
1182
У Мінцифри заявили про готовність до цифрового перепису населення
У Мінцифри заявили про готовність до цифрового перепису населення
Мінцифри реформує Держстат у сучасний ІТ-сервіс, який може в режимі реального часу збирати об'єктивну інформацію для ухвалення якісних управлінських рішень.

Міністерство цифрової трансформації України готове до запровадження технологій перепису населення в режимі онлайн. Про це віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі.

«Ми уже рік займаємося трансформацією Держстату. По суті, наша задача — перетворити його в IT-компанію, яка в режимі реального часу збирає об'єктивну інформацію для прийняття якісних управлінських рішень», — зазначив Федоров.

За його словами, в Україні вже впроваджена IT-система, яка дозволяє збирати інформацію альтернативними шляхами. За її допомогою в серпні було проведено чотири дослідження, згідно з якими «вдалося зменшити статистику майже на 20% за кількістю людей».

Федоров також зазначив, що у 2023 році разом з Apple планувалося провести перепис населення за інноваційними технологіями. Цьому завадила повномасштабна війна.

Проте реформа Державної служби статистики триває. У липні 2022 року був ухвалений закон (№2438-IX від 19.07.2022), який дозволяє на першому «нульовому» етапі верифікувати дані через усі базові реєстри.

«Сьогодні у нас є чітке розуміння, як робити сучасний перепис населення, щоб менше людей ходило по квартирах, і максимум все було зібрано в режимі онлайн, або людина могла додати всю інформацію через “Дію” в кілька кліків. Тому ми готові до перепису населення», — додав Федоров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінцифри після війни планує провести масштабний перепис населення.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про осучаснення збору статистичної інформації та встановлення періодичності проведення Всеукраїнського перепису населення — не рідше одного разу на 10 років.

На фото: віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Фото: Київський міжнародний економічний форум / ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду