ms.detector.media
Юлія Поліковська
10.04.2023 10:55
Маск відмовився видалити твіт Медведєва про Україну
Маск відмовився видалити твіт Медведєва про Україну
Власник соцмережі залишив антиукраїнську пропаганду на розсуд користувачів.

Власник Twitter Ілон Маск відмовився видалити пропагандистський твіт заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про Україну. Відповідну заяву бізнесмен зробив сьогодні, 10 квітня, у відповідь на звернення одного з користувачів соцмережі.

«Мені сказали, що Путін назвав мене військовим злочинцем за допомогу Україні, тому він мені не найкращий друг. Всі новини є певною мірою пропагандою. Нехай люди самі вирішують», — написав Маск.

I’m told Putin called me a war criminal for helping Ukraine, so he’s not exactly my best friend.

All news is to some degree propaganda. Let people decide for themselves.

— Elon Musk (@elonmusk) April 9, 2023

Йдеться про допис Медведєва, зроблений напередодні, із заголовком «Чому Україна зникне? Тому що нікому не потрібна».

Користувач, який звернув увагу Маска на цей твіт, вважає допис Медведєва закликом до геноциду українців. Він заявив Маску, що той не дотримується антиросійських санкцій й сам порушив правила Twitter, дозволивши посадовим особам Росії повернутися на платформу.

Нагадаємо, як виявили журналісти видання The Telegraph, Twitter знову показує акаунти російської влади. Обмеження на них запровадили ще у квітні минулого року після повномасштабного вторгнення РФ.
Нещодавно Twitter припинив вживати заходи для обмеження державних російських та китайських ЗМІ. Позначка Stay informed біля дописів медіа, що контролюються Росією та Китаєм, вже не з'являються.
Водночас, за даними оглядачів Twitter, публікації, пов’язані з російською війною в Україні, маркуються як дезінформація, що знижує їхнє охоплення та залучення.
Фото: @elonmusk / Instagram
ms.detector.media