Запустили телеграм-канал уповноваженого МВС з пошуку зниклих безвісти

Запустили телеграм-канал уповноваженого МВС з пошуку зниклих безвісти

09:50,
2 Листопада 2023
1308

Запустили телеграм-канал уповноваженого МВС з пошуку зниклих безвісти

09:50,
2 Листопада 2023
1308
Запустили телеграм-канал уповноваженого МВС з пошуку зниклих безвісти
Запустили телеграм-канал уповноваженого МВС з пошуку зниклих безвісти
Протягом жовтня на гарячу лінію уповноваженого надійшло 2 199 дзвінків.

Міністерство внутрішніх справ України запустило телеграм-канал уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Він зазначив, що таким кроком МВС посилює комунікацію уповноваженого за цим напрямком.

За словами керівника МВС, у цьому каналі буде ключова інформація щодо пошуку осіб, взаємодії з Міністерством оборони та Координаційним штабом щодо поводження з військовополоненими.

«Наше ключове завдання — надати всю необхідну інформацію, адже довіра до Реєстру й відповідно кількість звернень постійно зростає», — зазначив міністр.

Він уточнив, що протягом жовтня на гарячу лінію уповноваженого надійшло 2 199 дзвінків, у середньому — 91 звернення за добу.

Нагадаємо, з травня в Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти. Там зібрані, зокрема, такі дані: ПІБ особи, місце і дата народження, сімейний стан, місце проживання, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети особи. Окрім цього, подається інформація щодо рішення суду про визнання осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими.

У Мінреінтеграції розповіли, як потрібно діяти громадянам, що впізнали зниклу безвісти людину на фото чи відео в інтернеті.

Варто діяти за чітким алгоритмом:

  1. Звернутися з клопотанням про призначення портретної експертизи до слідчого, який розслідує кримінальне провадження. Скласти клопотання допоможуть юристи системи безоплатної правової допомоги.
  2. До клопотання слід додати фото чи відео, знайдені в інтернеті, та фото чи відео, за якими можна точно ідентифікувати зниклого безвісти.
  3. Протягом трьох робочих днів слідчий повинен повідомити про призначення чи відмову в експертизі.
  4. За результатами експертизи необхідно отримати копію висновку експерта.
  5. Надати копію висновку уповноваженому зі зниклих безвісти та Національному інформаційному бюро.

Фото: МВС

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду