ms.detector.media
Юлія Поліковська
29.03.2023 12:12
Apple випустила оновлення iOS 16.4
Apple випустила оновлення iOS 16.4
Українські користувачі зможуть застосовувати предиктивний ввід повідомлень із підказками слів.

Apple випустила оновлення операційної системи iOS 16.4, повідомили у блозі компанії. Серед новацій — можливість застосовувати так званий предиктивний ввід, що передбачає підказки слів, для кількох мов, зокрема української.

Також з’явилася підтримка введення тексту українською за допомогою свайпів: текст можна набирати за допомогою жестів, просто проводячи пальцями по клавіатурі.

Завдяки оновленню користувачі iPhone зможуть покращити чутність свого голосу в мікрофоні під час звичайних дзвінків — для цього запровадили функцію «Ізоляція голосу».

У програмі «Фотографії» зявився альбом «Дублікати», куди потрапляють дублікати фотографій і відео, виявлені в спільній фототеці iCloud.

Карти у програмі «Погода» почали підтримувати VoiceOver.

Функція доступності дозволяє автоматично затемнювати відео, на яких виявлено спалахи світла.

У програму для читання електронних книг повернули анімацію з перегортання сторінок. Також користувачам запропонували 21 новий символ емодзі.

Оновлення iOS 16.4 можна встановити на смартфони iPhone 8 та новіші версії. Для цього у «Налаштуваннях», слід перейти до підрозділу «Загальні» та натиснути «Оновлення програмного забезпечення».

Зазначимо, українська локалізація вперше з’явилася на смартфонах iPhone у 2010 році з виходом iOS 4. Проте дотепер в операційній системі Apple не було українського словника, який би дозволив реалізувати предиктивний ввід тексту за допомогою клавіатури.

Нагадаємо, за підсумками минулого року Apple очолила рейтинг найвпливовіших брендів світу.

Фото: Unsplash

ms.detector.media