Розробникам дозволили додавати ChatGPT до своїх застосунків

Розробникам дозволили додавати ChatGPT до своїх застосунків

13:51,
6 Березня 2023
1538

Розробникам дозволили додавати ChatGPT до своїх застосунків

13:51,
6 Березня 2023
1538
Розробникам дозволили додавати ChatGPT до своїх застосунків
Розробникам дозволили додавати ChatGPT до своїх застосунків
Інтегрувати ChatGPT до нових сервісів можна через API.

Американська лабораторія досліджень OpenAI, власниця чат-бота ChatGPT, надає розробникам можливість вбудовувати його до своїх додатків. Про це повідомлено в офіційному блозі.

У компанії заявили, що відтепер розробники зможуть інтегрувати ChatGPT, а також технологію розпізнавання мовлення в текст Whisper, розроблену лабораторією, до своїх застосунків і сервісів через  Application Programming Interface, API.

API — це інтерфейс програмування додатків, який надає розробнику засоби для швидкої розробки програмного забезпечення. Детально дізнатися, як використовувати API СhatGPT можна у спеціальному посібнику на платформі OpenAI.

API ChatGPT коштуватиме $0,002 за 1000 токенів (100 токенів — це приблизно 75 слів), що значно дешевше, ніж використання попередніх версій ChatGPT. Ціна на використання Whisper API становитиме $0,006 за хвилину.

Серед перших користувачів API ChatGPT та Whisper — Snap, Quizlet, навчальна платформа із 60 мільйонами студентів, яка запустила на основі ChatGPT бота-викладача Q-Chat, та інші компанії.

Як відомо, ChatGPT з’явився у відкритому доступі 30 листопада 2022 року. За п’ять днів сервісом скористався мільйон людей. Чатбот здатен генерувати будь-які тексти на замовлену тему, писати прості програмні коди, розв’язувати математичні задачі тощо.

У лютому цього року ChatGPT став доступним і в Україні, за винятком тимчасово окупованих Росією територіях, щоб ворог не міг скористався програмою у своїх цілях.

До слова, віднедавна ChatGPT можна використовувати на комп'ютерах Mac. Спеціальну утиліту розробив Джорді Брюїн.

Нещодавно ChatGPT зміг успішно скласти випускні іспити з юриспруденції в Університеті Міннесоти та управління бізнесом в Вортонській школі бізнесу при Пенсільванському університеті. Проте провалив іспит із державної служби Індії, який вважається одним із найскладніших у світі.

OpenAI також заявила про початок роботи над створенням інструменту для визначення текстів, написаних за допомогою штучного інтелекту. Наразі класифікатор не є достатньо надійним. Він здатен визначити лише 26% тексту, написаного штучним інтелектом, а 9% тексту, створеного людиною, помилково маркує як продукт ШІ.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду