ms.detector.media
Юлія Поліковська
06.03.2023 13:51
Розробникам дозволили додавати ChatGPT до своїх застосунків
Розробникам дозволили додавати ChatGPT до своїх застосунків
Інтегрувати ChatGPT до нових сервісів можна через API.

Американська лабораторія досліджень OpenAI, власниця чат-бота ChatGPT, надає розробникам можливість вбудовувати його до своїх додатків. Про це повідомлено в офіційному блозі.

У компанії заявили, що відтепер розробники зможуть інтегрувати ChatGPT, а також технологію розпізнавання мовлення в текст Whisper, розроблену лабораторією, до своїх застосунків і сервісів через  Application Programming Interface, API.

API — це інтерфейс програмування додатків, який надає розробнику засоби для швидкої розробки програмного забезпечення. Детально дізнатися, як використовувати API СhatGPT можна у спеціальному посібнику на платформі OpenAI.

API ChatGPT коштуватиме $0,002 за 1000 токенів (100 токенів — це приблизно 75 слів), що значно дешевше, ніж використання попередніх версій ChatGPT. Ціна на використання Whisper API становитиме $0,006 за хвилину.

Серед перших користувачів API ChatGPT та Whisper — Snap, Quizlet, навчальна платформа із 60 мільйонами студентів, яка запустила на основі ChatGPT бота-викладача Q-Chat, та інші компанії.

Як відомо, ChatGPT з’явився у відкритому доступі 30 листопада 2022 року. За п’ять днів сервісом скористався мільйон людей. Чатбот здатен генерувати будь-які тексти на замовлену тему, писати прості програмні коди, розв’язувати математичні задачі тощо.

У лютому цього року ChatGPT став доступним і в Україні, за винятком тимчасово окупованих Росією територіях, щоб ворог не міг скористався програмою у своїх цілях.

До слова, віднедавна ChatGPT можна використовувати на комп'ютерах Mac. Спеціальну утиліту розробив Джорді Брюїн.

Нещодавно ChatGPT зміг успішно скласти випускні іспити з юриспруденції в Університеті Міннесоти та управління бізнесом в Вортонській школі бізнесу при Пенсільванському університеті. Проте провалив іспит із державної служби Індії, який вважається одним із найскладніших у світі.

OpenAI також заявила про початок роботи над створенням інструменту для визначення текстів, написаних за допомогою штучного інтелекту. Наразі класифікатор не є достатньо надійним. Він здатен визначити лише 26% тексту, написаного штучним інтелектом, а 9% тексту, створеного людиною, помилково маркує як продукт ШІ.

Фото: Pixabay

ms.detector.media