ChatGPT провалив один із найбільших конкурсних іспитів в Індії

ChatGPT провалив один із найбільших конкурсних іспитів в Індії

15:48,
5 Березня 2023
3709

ChatGPT провалив один із найбільших конкурсних іспитів в Індії

15:48,
5 Березня 2023
3709
ChatGPT провалив один із найбільших конкурсних іспитів в Індії
ChatGPT провалив один із найбільших конкурсних іспитів в Індії
Запитання іспиту стосувалися географії, економіки, історії, екології та поточних подій. Сам бот визнав, що для складання потрібні не лише знання, а й критичне мислення, яким програма не володіє.

Бот ChatGPT від компанії OpenAI провалив іспит із державної служби Індії, який проводить Комісія з державної служби Союзу (UPSC). Екзамен вважається одним із найскладніших у світі. Про це написало видання Gadgets Now з посиланням на звіт індійського журналу Analytics.

Команда Analytics, що базується в Бангалорі, підготувала іспити з державної служби із запитаннями на географічну, економічну, історичну та екологічну теми. Окрім цього, в переліку були запитання із загальних наук та поточних справ.

«Ми в Analytics India Magazine також деякий час експериментували з ChatGPT і були заінтриговані його здатністю складати складні іспити та співбесіди», — написали у виданні.

Аналітики поставили ChatGPT усі 100 запитань із першої частини екзамену UPSC 2022, відповіді на які є у вільному доступі. Чатбот зміг правильно відповісти лише на 54 з них.

Раніше на сторінці ChatGPT вказали, що знання чатбота обмежені вереснем 2021 року, тому він не зможе відповідати на запитання щодо поточних подій. Однак індійський журнал стверджує, що ChatGPT дав неправильні відповіді навіть на теми економіки та географії, які не обов’язково стосуються конкретного часу. Також програма неправильно відповіла на просте запитання з історії. 

Окрім цього, ChatGPT визнав, що ймовірно не зможе скласти попередній іспит для UPSC. 

«Як мовна модель ШІ, я справді володію величезною кількістю знань та інформації, у тому числі про іспит UPS та пов’язані з ним теми. Однак для складання попереднього іспиту UPSC потрібні не лише знання, але й навички критичного мислення і управління часом. Тому я не можу дати однозначну відповідь, чи зможу я скласти попередній іспит для UPSC. Тим не менш, я можу надати вам відповідну інформацію та вказівки щодо іспиту та пов’язаних тем у міру своїх можливостей», — зазначив бот.

Нагадаємо, у січні ChatGPT з використанням штучного інтелекту зміг успішно скласти випускні іспити з юриспруденції в Університеті Міннесоти та управління бізнесом в Вортонській школі бізнесу при Пенсільванському університеті. У Міннесотському університеті бот виконав 95 запитань з вибором відповідей і 12 відкритих запитань і показав середній рівень студента C+, отримавши прохідний бал з усіх курсів. А ось у Вортонській школі нейромережа отримала оцінку від B до B-.

У лютому MediaSapiens повідомляв, що ChatGPT став доступним в Україні. Наразі чатбот не працюватиме лише на тимчасово окупованих Росією територіях, аби ворог не скористався програмою у своїх цілях.

Фото: Techcrunch

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду